Місто

У Житомирі почали оформлювати дитячі закордонні паспорти

2 April 2015, 11:49

У Житомирі розпочали оформлювати дитячі закордонні паспорти.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі УДМС України в Житомирській області.

Трирічний Антон – перший житомирянин, який разом з мамою Оксаною Миколаївною та татом Анатолієм Федоровичем 1 квітня прийшли до Управління Державної міграційної служби України в області, щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон дитини.

«Хочемо повідомити, що ажіотажу з приводу оформлення з 1 квітня дитячих «закордонних» паспортів у Житомирі не було. Працівники міграційної служби працювали злагоджено та професійно. Відповідна апаратура встановлена завчасно, пройдені тестові випробування. Нарікань зі сторони громадян не було», - зазначають в УДМС.

На вигляд дитячий український біометричний паспорт – специфічна «книжечка», всередині якої є спеціальний прихований чіп. На нього записуватимуть усі дані, а з 12 років, за бажанням батьків, можна робити відцифровані відбитки пальців рук дитини.

Дитячий паспорт, який буде видаватися через 30 днів, коштуватиме 348 гривень 15 копійок. Терміновий – 435 гривень 30 копійок. Його видадуть через 10 днів.

Як інформувала днями Державна міграційна служба України, з 1 квітня дані про дітей не будуть вноситися до закордонних паспортів батьків.

Фото прес-служби УДМС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі