Влада

Ні – департаментам, так – управлінням. Розпорядження про нові структурні підрозділи Житомирської ОДА

15 April 2015, 13:49

 У зв'язку із зменшенням фонду оплати праці працівників і видатків на утримання структурних підрозділів та з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів, у Житомирській облдержадміністрації вирішили удосконалити та оптимізувати структуру.

Розпорядження про зміну найменувань та утворення структурних підрозділів обласної державної адміністрації губернатор Сергій Машковський підписав 9 квітня 2015 року.

Змінюють назви таких підрозділів:

Змінити найменування структурних підрозділів облдержадміністрації – юридичних осіб:

департамент агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 3/14), на управління агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 3/14), на управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 1), на управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25), на управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25), на управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент цивільного захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, вул. Театральна, 17/20), на управління цивільного захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації;

департамент екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації (юридична адреса: 10014, м. Житомир, вул. Театральна, 17/20), на управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації.

Крім того, утворюють відділ внутрішнього аудиту Житомирської обласної державної адміністрації чисельністю 7 штатних одиниць.

«Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, що змінили найменування, вжити відповідні заходи, зокрема помістити оголошення про зміну найменування в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, повідомити про це всім особам, з якими вона перебуває у договірних відносинах, та привести установчі документи у відповідність з цим розпорядженням голови облдержадміністрації та вимог чинного законодавства. Подати на затвердження голові облдержадміністрації положення про структурний підрозділ облдержадміністрації, розробленого на основі Типового положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2012 року №887, а також до органу, що здійснює державну реєстрацію», - йдеться у розпорядженні.

Штатну чисельність структурних підрозділів облдержадміністрації планують скоротити на 159 одиниць: з 622, які були затверджені розпорядженням губернатора 22 квітня 2014 року, залишиться лише 463.

Додаток до розпорядження від 22.04.2014р.

«Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації розробити та затвердити штатні розписи у межах показників, зазначених у додатку 2 до цього розпорядження, подати їх на погодження до департаменту фінансів облдержадміністрації та на затвердження профільним заступникам голови облдержадміністрації, попередити працівників про можливі зміни в організації праці та забезпечити дотримання вимог трудового законодавства, пов’язаних зі змінами в структурі та чисельності працівників. Заступнику голови - керівнику апарату обласної державної адміністрації Поліщуку В.І. забезпечити у встановленому чинним законодавством порядку попередження керівників структурних підрозділів, їх заступників, про можливе їх вивільнення у зв’язку із змінами в організації їх праці, скорочення чисельності працівників», - йдеться у розпорядженні.

Кінцева дата, до якої має завершитися реорганізація, у документі відсутня. Законодавство про працю передбачає, що працівників про можливе звільнення треба попереджати за два місяці, тобто до 9 червня нові підрозділи ОДА можуть вже офіційно запрацювати.

Як повідомляв Житомир.info, керівникам підрозділів про можливе скорочення працівників повідомили ще в перші дні квітня. 6 квітня Машковський підписав розпорядження, яким два департаменти об’єднуються в один – департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський обіцяв до 1 березня представити «чітку оновлену структуру облдержадміністрації в розрізі кожного департаменту» та анонсував скорочення штатної чисельності департаментів на 40%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі