Місто

Міськвиконком не затвердив логотип Житомира – питання розглянуть на наступному засіданні

15 April 2015, 17:56

Чи матиме Житомир логотип, вирішували на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради у середу, 15 квітня. Під час презентації в якості прикладу начальник управління містобудування та архітектури Євгенія Черкасова продемонструвала різні логотипи європейських міст. Члени міськвиконкому розкритикували запропоновану роботу та навіть порівнювали її з написами на громадських туалетах і пропонували свої власні варіанти логотипу.

«Голландія презентує себе як вітряні млини, черевички, корови. Амстердам – коротше, лист конопель, велосипед і ще там щось. Але суть в тому, що там кілька цих логотипів, але вони символізують те, на що люди до них їдуть фактично, чи що вони виробляють, чим вони живуть. У нас логотип виходить буква «Ж», хочеться ще додати букву «М». До нас на це їхати треба? Ну, реально», - каже член міськвиконкому Віктор Котвицький.

«Навіщо нам просто буква «Ж»? Ось мерію нашу просто сфотографувати – шикарна історична будівля, з годинником. Як варіант», - додає член міськвиконкому Сергій Ушаков.

Не всі члени міськвиконкому критикували запропонований логотип. Дмитро Ткачук закликав розмежовувати поняття логотипу та гербу міста.

«Якщо герб це дійсно є для людей те, що має асоціюватись, то логотип – це маркетинговий елемент, який має просто розміщуватися там на торгових марках якихось, на етикетках, на машинах і всьому іншому. Це питання маркетингу, і він не повинен подобатись усім житомирянам. Герб, так, – це щось історичне, щось символізує, але це є логотип», - каже член міськвиконкому Дмитро Ткачук.

Після обговорення члени виконкому не затвердили логотип Житомира – «за» проголосувало лише 12 чоловік. Виконуюча обов’язки міського голови Любов Цимбалюк закликала врахувати пропозиції членів виконкому.

«Я вас всіх зараз закликаю до того, щоб спільно попрацювати з виконавчим комітетом. Донести і ще раз зібратись окремо, не робочою групою, а зібрати виконавчий комітет, представників, всіх, кого можливо. І ще раз обговорити, доопрацювати. Якщо будуть пропозиції – все ж таки спробувати їх врахувати, і на наступний виконком будемо знову виносити питання», - запропонувала в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі