Влада

У Житомирі погодили програму економічного і соціального розвитку, пообіцявши виділити кошти на спорт

16 April 2015, 10:19

15 квітня виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив програму економічного і соціального розвитку на 2015 рік.

Запропоновану програму погодили більшістю голосів, незважаючи на те, що було кілька пропозицій стосовно можливості заощадити кошти на деяких заходах і спрямувати їх на розвиток спорту в Житомирі. Зокрема член виконкому Юлія Демчук висловила сумнів щодо доцільності виготовлення рейтингу інвестиційної привабливості міста та інвестиційного паспорту за 60 тис. грн., проведення семінарів та виготовлення буклетів для підтримки малого і середнього бізнесу за 100 тис. грн. та боротьби з омелою шляхом кронування дерев за 600 тис. грн.

«Я пропоную виключити ці заходи з програми, а вивільнені кошти спрямувати на спорт», - запропонувала Юлія Демчук.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин запропонував спершу визначити, скільки коштів потрібно виділити на розвиток спорту у місті, а потім шукати необхідні кошти.

«У нас в бюджеті на 2015 рік закладені надходження від акцизного збору близько 32 млн. грн, але за прогнозами і динамікою, яка уже прослідковується, ці надходження складуть десь 60-80 млн. грн. Ось вам той резерв, який можна використати у тому числі і на спорт. Тому давайте не будемо зараз знімати по 100 тисяч з цих заходів», - зазначив Сергій Сухомлин.

За словами в.о. мера Любові Цимбалюк, кошти на розвиток спорту у Житомирі є, однак спершу має бути складена відповідна програма.

«Я не бачу проблем, є резервний фонд, але спершу мають надійти конкретні пропозиції в управління сім'ї, молоді та спорту, керівник управління має внести ці пропозиції на розгляд виконкому і депутатів. Будуть пропозиції – будуть внесені зміни до бюджету і до програми соціально-економічного розвитку міста. На сьогоднішній день таких пропозицій від управління немає. А тому не потрібно говорити, що 60 чи 100 тисяч виручать спорт, не у тому проблема», - розповіла Любов Цимбалюк.

Перший заступник мера Сергій Сухомлин поінформував присутніх про конкретні плани влади щодо розвитку спортивної інфраструктури у Житомирі.

«На даний час у місті є декілька стадіонів. Хочу вам доповісти, що центральний стадіон, який знаходиться у парку, підняти неможливо – виділення туди 20-30 млн. ні до чого не призведе. В даній економічній ситуації стадіон підняти неможливо. Стадіон «Спартак» перебуває в обласному підпорядкуванні. Зараз разом з областю ми розробляємо ескізний проект і на кошти фонду регіонального розвитку ми плануємо провести повну реконструкцію даного стадіону – для того, щоб у місті був нормальний міський стадіон з заміненими трибунами, освітленням і т.д. Крім того, федерація футболу України для Житомира у цьому році виділяє кошти на будівництво тренувального стадіону зі штучним покриттям. Ми вже провели переговори з міністерством надзвичайних ситуацій з приводу передання федерації стадіону на Мальованці – там зможуть тренуватися діти, спортсмени практично протягом усього року», - розповів Сухомлин та додав, що стадіонами наміри влади щодо розвитку спорту у Житомирі не завершуються: в планах також створення школи веслування на байдарках та спортивного комплексу в парковій зоні.

«При розробці детального плану по вулиці Черняховського відведено місце для створення спортивно-тренувальної байдарочної бази. На даний момент, щоб чітко визначити необхідну для цього суму бюджетних коштів, потрібно розробити проектну документацію. Також розробляється детальний план території міста на землі, яка знаходиться за пішохідним мостом у парку – а це близько 20 га землі. Цю зону планують використовувати для активних видів спорту. Зараз розробляється детальний план території та робиться ескізний проект по розміщенню окремих зон для різних активних видів спорту: стенди для скалолазіння, траси для гірських велосипедів, підйомники і таке інше. Також є сенс розмістити скейт-парк, але не біля кінотеатру «Україна», як планувалось раніше, а саме у парку, на набережній під мостом», - розповів перший заступник мера.

Після тривалого обговорення програми економічного та соціального розвитку Житомира міськвиконком більшістю голосів підтримав дане питання: «за» проголосувало 30 з 36 присутніх членів виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі