Події

У Житомирській області «фермери» незаконно видобували бурштин на 167 га орендованої землі

16 April 2015, 11:06

За позовом прокуратури Житомирської області та прокуратур Олевського і Ємільчинського районів скасовано незаконні накази Головного управління Держземагенства в області та розпорядження Олевської райдержадміністрації про надання дозволів ФГ «Лілія-2012», «Козацький стан» та приватній особі на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у користування.

Йдеться про те, що управління та райдержадміністрація порушили вимоги земельного законодавства та неправомірно надали понад 167 га землі вартістю майже 1,7 млн. грн. для ведення фермерських господарств, на яких незаконно видобували бурштин.

Докази органів прокуратури про протиправне надання землі, зокрема, без проведення земельних торгів та на підставі підроблених документів, Житомирський окружний адміністративний суд визнав обґрунтованими та скасував зазначені накази і розпорядження.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Олевському районі прокуратура припинила оренду 96 га землі вартістю майже 1,4 млн. грн., на якій незаконно видобували бурштин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі