Місто

У Житомирі військові з владою обговорювали проблеми виділення землі та отримання статусу учасника АТО

16 April 2015, 14:26

 Бійці, що брали участь в АТО, і їх родини 15 квітня зустрілися з представниками міської та обласної влади, щоб обговорити проблеми, які найбільше хвилюють військовослужбовців.

Бійці зізнаються – багато хто з них, повернувшись додому після несення служби, стикається з тим, що процедура отримання статусу учасника АТО затягується.

«У чому виражається статус бойових дій. Це не просто посвідчення з фотографією. Це у першу чергу пільги. Одна з головних пільг – 75% знижка на комунальні послуги. Це не менше 1000 грн. економії щомісяця для родини, яка живе у двокімнатній квартирі», - пояснює голова ГО «Бойове братерство ветеранів АТО» Валерій Логінов.

Також одне із питань, яке турбує бійців, - виділення земельних ділянок. Військовослужбовець Едуард Мальований нарікає: землю він отримав, але був змушений відмовитись від ділянки.

«Була ділянка на вулиці Родоновій. Я відмовився, бо там бруд, болото і вода стоїть, що можна карасі запускати. А от за Корбутівкою – там ділянки гарні, сосновий бір, дивлюсь, там кілька будинків зводять. У нього гроші є, він має статки і буде будуватись там. А мені що дали? І не тільки мені одному. Так само іншим бійцям», - каже Мальований.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин зазначив, що наразі міська рада веде роботу, аби отримати змогу виділити бійцям близько 30 ділянок на Мальованці і понад 70 ділянок на вулиці Коростишівській. Також шукають спільну мову з Житомирським агроекологічним університетом, у підпорядкуванні якого є 14 га землі, які ЖАЕУ не використовує.

Очільник головного управління Держземагентства у Житомирській області Володимир Михалець показав ділянку у селі Тетерівка, яку планують передати житловому кооперативу «Укроп», створеного учасниками АТО.

«Це складає близько 195 га. Процедура по переведенню даної ділянки з лісового фонду до кооперативу є виключно через рішення Кабінету Міністрів. Ми шлях починаємо. Шлях важкий, але якщо підемо то подолаємо», - зазначив Володимир Михалець.

Завершуючи зустріч, учасники зібрання підписали звернення до голови Житомирської ОДА, в якому попросили посприяти у швидкому вирішенні питання щодо виділення землі військовослужбовцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі