Суспільство

У полоні терористів і досі знаходиться п’ять військових з Житомирської області

16 April 2015, 16:16

 Бойовики на сході України утримують близько 300 українців, у полоні залишаються і військовослужбовці з Житомирської області.

У Житомирському обласному військовому комісаріаті Житомир.info повідомили, яка кількість наших земляків перебуває у терористів.

«Наразі у бойовиків знаходиться п’ять учасників АТО з Житомирщини. Усі ці хлопці служили у 30-й бригаді», - зазначив заступник Житомирського обласного військового комісара по роботі з особовим складом Олександр Рець.

Про полонених 14 квітня в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів голова Центру звільнення полонених при Міноборони Юрій Тандит.

«Ми знаємо, де знаходяться наші хлопці, незважаючи на те, що та сторона говорить, що ці 16, яких ми забрали минулого тижня, останні. Є факти перебування на території сусідньої держави. Ми знаємо місця, де знаходяться наші хлопці, це прикордонні області, обласні центри... Ми сподіваємося, що Росія як учасник мінських домовленостей внесе свій внесок, щоб далі виконувати ці домовленості, не лише щодо відведення важкого озброєння, ну а так само зі звільнення заручників», - розповів Тандит.

Він зазначив, що в Міноборони знають, що в полоні бойовиків залишається «близько 300 чоловік, трохи більше».

З 20 січня перебуває у полоні підполковник з Житомира Олег Кузьміних, командир штурмового батальйону 81-ї десантної бригади.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці лютого 2015 року з полону були звільнені 139 людей, серед яких – троє жителів Житомирської області.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі