Культура

У Житомирі відкрили фотовиставку до сторіччя Геноциду вірмен

16 April 2015, 17:07

16 квітня у виставковій залі Житомирської обласної бібліотеки ім. Олега Ольжича відкрили фотовиставку «ПАМЯТАЮ І ВИМАГАЮ», присвячену 100-річчю Геноциду вірмен в Османській імперії, жертвами якого стали близько 2 мільйонів чоловік.

На виставці представили роботи видатних світових фотографів, світлини яких розкривають всю жорстокість і масштаб подій 1915 року, а також наслідки дій, направлених на винищення вірмен як національної одиниці. До перегляду також представлені фото історичних документів, які підтверджують факт Геноциду вірмен і методи його провадження.

Організаторами виставки стали Житомирська обласна община вірмен «ЕРЕБУНІ» та Спілка вірмен України.

«Геноцид вірмен – одна із найбільших трагедій ХХ століття… Жорстокість і аморальність дій тогочасної турецької влади, спрямованих на тотальне винищення вірменського народу шокують. Ця виставка показує, що як і ви, ми знаємо що таке трагедія, що таке загальнонаціональна скорбота і що таке жорстока війна за виживання. І ми – народи, які пережили не одну спробу винищення зобов’язані пам’ятати свою історію та робити все задля того, щоб попередити повторення злочинів проти людства. Деякі з представлених нами світлин зображують надмірну жорстокість і є нелегкими для сприйняття, але це реалії нашого народу, це наша історія», - прокоментува відкриття виставки голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «ЕРЕБУНІ» Грант Даян.

Виставка «Пам’ятаю і вимагаю» триватиме у Житомирській бібліотеці до 30 квітня.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі