Влада

Генпрокурор відсторонив від роботи бердичівського суддю, проти якого порушена кримінальна справа

17 April 2015, 11:35

Вища кваліфікаційна комісія суддів задовольнила клопотання Генерального прокурора України Віктора Шокіна про відсторонення шістьох суддів, яких підозрюють у хабарництві та неправосудних вироках. Серед них і Бердичівський міськрайонний суддя Олександр Дубцов.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Відсторонити суддів Уманського міськрайонного суду Черкаської області Горячківської Л.В. та Іванова А.А., Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Дубцова О.В., Обухівського районного суду Київської області Мостового Р.П., Солом’янського районного суду м. Києва Кушнір С.І. та Вінницького міського суду Вінницької області Бар’яка А.С. від займаних посад у зв’язку з їх притягненням до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Бердичівській суддя Олександр Дубцов підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище).

На сайті Генпрокуратури зазначається, що існує складність розслідування даних кримінальних правопорушень. Адже по деяким суддям є рішення про відсторонення від посад, у тому числі й з Житомирської області Дубцова.

Нагадаємо, Бердичівського суддю Олександра Дубцова відсторонюють від виконання обов’язків уже не вперше. Так, у 2012 році Житомир.info повідомляв про те, що Бердичівський суддя Олександр Дубцов відпустив на волю організатора поставки героїну. У зв’язку з відкритим кримінальним провадженням за статтею хабарництво у 2013 році цей суддя був двічі відсторонений від посади, щоразу терміном на 2 місяці. У 2014 році суддю Дубцова ВККСу знову на 2 місяці відсторонила від виконання обов’язків у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі