Суспільство

Житомиряни можуть порахувати, скільки коштуватиме прийняти ванну, посидіти перед телевізором чи приготувати борщ

17 April 2015, 14:07

Чергове подорожчання «комуналки» (світло і газ подорожчали з 1 квітня, а вода - з 1 травня) змусило багатьох українців замислитися, яким чином мінімізувати витрати на комунальні послуги. Щоб знати, на чому можна заощадити, а де економія є досить сумнівною, інфографіка Укрінформу унаочнює, скільки в середньому українцеві коштує сходити до туалету, почистити зуби або провести вечір перед телевізором.

При обчисленні вартості тих чи інших благ цивілізації у розрахунок бралися тарифи в місті Києві, де холодна вода коштує 7,46 грн., а гаряча - 27,58 грн. за кубометр. Вартість електроенергії складає 36,6 коп./кВт-год. при споживанні до 100 кВт-год. на місяць. Газ без лічильника у столиці коштує 7,2 грн. за кубометр.

У результаті виявилося, що, наприклад, традиційне вранішнє умивання коштує українцеві близько 30 коп. за раз, п'ятихвилинний душ – стає у 70 коп., один похід до туалету - 5 коп., миття посуду - 65 коп., посидіти ввечері у кріслі перед телевізором - близько 1,5 грн., а приготування каструлі борщу обійдеться у 55 коп.

Інфографіка Укрінформу

Використовуючи дані інфографіки, житомиряни можуть самостійно порахувати – у скільки їм обійдеться година перед телевізором, прийняття душу, миття посуду чи приготування борщу. Для порівняння, у Житомирі тариф на холодну воду становить 3,09 грн., на водовідведення – 4,72 грн., вартість електроенергії складає 36,6 коп./кВт-год. при споживанні до 100 кВт-год. на місяць, а газ без лічильника коштує 7,19 грн. за кубометр. 

Житомир.info за матеріалами Укрінформу

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі