Влада

Швейцарців вразила робота влади Житомира щодо залучення інвестицій на енергоефективність

17 April 2015, 15:43

 У Житомирі відбулася робоча нарада із представниками Швейцарського бюро співробітництва.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Заслухавши презентацію Сергія Сухомлина щодо заходів з енергоефективності, що вже впроваджуються в місті та про залучення закордонних інвестицій, які сприятимуть розвитку альтернативної енергетики та дозволять впровадити інноваційні технології в системі тепло- і водопостачання у місті, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Петра Відмер відмітила ­– Житомир за минулий рік провів вражаючу роботу щодо залучення інвестицій на енергоефективні заходи.

«Я надзвичайно вражена роботою, яку ви проводите. Зараз ми знаходимось на стадії підписання Меморандуму про взаєморозуміння.  Після його підписання ми будемо працювати над технічними умовами, над підготовкою тендерного пакету закупівель і відповідно будемо зайняті роботою з консультування та підтримки», - зазначила Петра Відмер.

Сергій Сухомлин переконаний – проект Швейцарського бюро співробітництва надзвичайно важливий для Житомира.

«Він передбачає фінансову допомогу, що у гривневому еквіваленті становить близько 368 млн.грн. Це, безумовно, великі кошти. Вони рівняються, фактично, трьом бюджетам розвитку Житомира», - каже Сергій Сухомлин.

Міська влада нагадує, що Житомир – єдине місто, яке у 2015 році отримає 15,1 млн. швейцарських франків грантових коштів на енергозбереження. Серед заходів, що впроваджуватимуться у місті – термомодернізація садочків та реконструкція котелень. Надані кошти – це безповоротна фінансова допомога.

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі