Події

У житомирській спортивній школі чоловік «помилково» побив ногами 14-річного хлопця

17 April 2015, 20:05

 7 швів на губі, травма голови і руки – таких ушкоджень 14-річному Максиму завдав дорослий чоловік. Усе сталося посеред тренування з легкої атлетики у спортивній школі, на очах у дітей та тренерів.

«Я, як завжди, прийшов на тренування і почав розминатися. Якийсь чоловік підійшов і за руку відвів. Каже: «йдемо за мною». Як кажу – навіщо? Затримався за стінку і він мене відразу почав бити. Кілька разів ударив кулаком по голові, я впав і він почав ногами бити і ногами мені розбив губу», - розповідає хлопець.

Кривдником Максима виявився батько іншого учня спортивної школи, який займається у молодшій групі. Тренери, які кинулися на захист хлопчика, ледь відтягнули чоловіка від дитини

«Я буквально на секунду відвернула погляд і в цей момент чую крик. Крик, що б'ють, убивають. Діти почали кричати. Повертаю голову – бачу маленький клубочок, жовта футболка і здоровий мужик б'є дитя ногами. Я підбігла, схопила його, але він здоровий, супротивиться мені. Навіть не зупинило те, що я жінка і таке враження, що і мене зараз він тут уб'є. Підбіг ще інший тренер, діти навколо зібралися і тільки після цього він зупинився», - пригадує тренер Олена Ніколайчук.

Мама Максима показує його закривавлену футболку. Вона і досі не може зрозуміти, за що дорослий чоловік так жорстоко побив її сина.

«Він пояснив так, що у понеділок якийсь хлопець гнався за його сином, схопив його за капюшон, у дитини випав телефон і розбився. Але справа в тому, що в понеділок нас навіть не було в місті. Коли він сам зрозумів, що він накинувся не на того хлопчика, то каже: «То мабуть ми помилилися, били не ту дитину». Треба значить іншу якусь знайти дитину?», - каже мама Максима Тетяна Іскоростенська.

Сам винуватець відчуває провину. Пояснює: півроку 10-річний син скаржився, що його ображають старші діти. Батько вирішив розібратися, але не розрахував силу.

У причинах конфлікту нині розбирається міліція. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею «Хуліганство». Якщо провину кривдника доведуть, його покарають штрафом чи арештом до шести місяців, або ж обмеженням волі на строк до 3 років.

Начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Житомирській області Галина Шилова пояснює, що раніше батько не звертався ні до тренерів школи, ні до органів міліції, ні до вчителів, що його сина ображають під час тренувань легкою атлетикою.

«У будь-якому разі не потрібно з'ясовувати стосунки з дитиною. Потрібно проінформувати або міліцію, або вчителів-тренерів, або батьків, аби ті самі вирішували ступінь вини і міру покарання для своєї дитини», - звертається до батьків Галина Шилова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі