Місто

Активісти влаштували суботник на «ділянці без АТБ» у центрі Житомира

18 April 2015, 18:46

Вранці 18 квітня активісти влаштували суботник, щоб поприбирати у центрі Житомира, а саме на розі вулиць Київської та Театральної, де планувалося скандальне будівництво супермаркету.

Два дні тому в соцмережах з’явилися повідомлення про те, що сильний вітер повалив на тротуар металевий паркан на Київській, 6, деякі листи зеленого металу навіть опинилися на протилежній частині дороги. За словами активістів, їм у міській раді сказали, що допоки тривають суди стосовно спірної ділянки, ніхто не відповідає за ті руїни. Тож люди самі прибрали уламки паркану, що порозліталися по вулиці Київській, і запланували суботник.

Фото з фейсбук-сторінки Юлії Чепюк

На заклик навести лад на «ділянці без АТБ», прибрати металеві конструкції та сміття зголосилося кілька житомирян. Однак важка техніка не знадобилася, оскільки, за словами активіста Ігоря Уланова, незадовго до запланованого початку суботника увесь метал з цієї ділянки вивезли КамАЗом. Тож для наведення ладу знадобилися лише великі мішки для сміття, лопати, відра та вантажний автомобіль для вивезення сміття.

"На суботник завітали члени виконкому, по одному депутату всіх рівнів (міської ради, обласної ради, Верховної Ради) з помічниками, активісти, пожежники і навіть перехожі. Особлива подяка дніпропетовським військовим з полігону, які приїхали на допомогу волонтерам", - написала на своїй сторінці у фейсбук Юлія Чепюк.

Фото із соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі