Економіка

У Житомирській області агрокомпанія «Добре Поле» у 5 разів збільшила посівні площі

20 April 2015, 16:55

Обробляти у Коростенському районі поля, які роками пустували і заростали бур’янами, взявся молодий агроном Володимир Тарасенко. У своєму рідному селі Сушки цього року він засіває пшеницею, житом, вівсом та гречкою 500 гектарів землі.

Не зважаючи на кризу, у сільгосппідприємстві «Добре Поле» не бідкаються, що держава не допомагає аграріям. Директор Володимир Тарасенко запевняє – головне, щоб не заважали.

«Техніка у нас є, людей вистачає. Насіння є, мінеральними добривами забезпечені з осені. Дизпаливом - також з осені забезпечилися, коли ціна була адекватна. Тому ми готові. Ми починали свою діяльність з двох тракторів і ця діяльність розпочиналась з мого дому. Вся техніка знаходилась у мене вдома в ангарі, який побудований на власній садибі. Була охота підняти село, щоб ніхто чужий в це село не ввійшов. Хотілося самим обробляти свою землю, щоб робили свої люди. Не так, як у нас були агрофірми, які приїхали зі своїми тракторами, зі своїми людьми і поїхали з села», розповів директор ТОВ «Добре Поле» Володимир Тарасенко.

Агрокомпанія «Добре Поле» у повному об’ємі здійснює виплату селянам за орендовані паї землі сільгосппризначення, - підтверджує районна влада. А ще - створює робочі місця і всіляко допомагає селу.

«Щоб ви розуміли, землі 15 років стояли, нічого не оброблялося. Був занепад. Спочатку їм було дуже важко, тому що вони прибирали чагарники, - розповідає голова Коростенської районної ради Юрій Рудченко. - З першого року урожаю не було, бо ми знаємо, що землю треба спочатку виробити і все, але уже у 2013 році «Добре Поле» дало по пшениці найбільший урожай у Коростенському районі».

Для підприємства «Добре Поле» важливо, аби молоді люди з села не виїжджали з Сушок, а залишалися працювати в рідному селі.

Перший заступник Коростенської районної державної адміністрації Василь Курилюк каже: «Протягом трьох років роботи агрокомпанія «Добре Поле» збільшила посівні площі в 10 разів. На сьогоднішній день вони мають орендованої землі 500 га. Володимир Іванович створив свою фірму, дає робочі місця, приймає на роботу і залишаються ще молоді люди. І це продовжує життя села».

Володимиру Тарасенку неодноразово пропонували роботу у великих агрохолдингах, нагороджували подяками та грамотами і навіть пропонували очолити управління агропромислового розвитку Коростенської районної державної адміністрації, але він не погодився і лишився з родиною працювати у селі.

Мама Володимира Тарасенка, яка працює вчителем молодших класів у місцевій школі, каже: любов до землі її син успадкував від свого батька.

Попри те, що майно колишнього колгоспу було розкрадене та зруйноване, ТОВ «Добре Поле» купило основну частину майнових паїв членів колишнього колгоспу «Нове життя» і визнало право власності на майновий комплекс колишнього колгоспу. Тепер тут планують відроджувати тваринництво.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі