Події

У Житомирській області 17-річний інтернет-шахрай ошукав більше 10 людей зі всієї України

21 April 2015, 10:44

Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС у Житомирській області викрили 17-річного жителя Новограда-Волинського, який, використовуючи сайти оголошень, ошукував покупців.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Вимагаючи та отримуючи передоплатою повну вартість товару, взагалі його не надсилав. Хлопцеві уже оголошено про підозру у вчиненні 8 шахрайств.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що 17-річний звягельчанин розміщував на сайті оголошень пропозиції про продаж товарів за привабливою ціною. Він називався представником виробника та пропонував покупцям попередньо сплатити вартість покупки.

«Нині встановлено, що хлопець ошукав таким чином більше десяти жителів різних областей України. Він «продавав» на сайті оголошень кросівки, мобільні телефони та інші речі, - повідомив т.в.о. начальника сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Роман Іваницький. - Після вдалих оборудок хлопець змінював номер телефону та видаляв свої дані з інтернет-сторінки, тому ошукані покупці не могли з ним зв’язатися».

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) міліціонери перевіряють, чи не причетний парубок до інших аналогічних злочинів. Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі