Місто

Вихованці житомирського дитсадка вийшли на вулицю з плакатами

22 April 2015, 16:44

 22 квітня з плакатами у руках вихованці житомирського дитсадка №71 виходять на прогулянку. Їм ніколи бавитися на майданчику, бо мають багато важливих справ.

«Ми несемо батарейки здавати їх у магазин, щоб вони не зашкодили землі. Вони труять землю», - розповідає вихованець дитсадка Кирило П’ятниківський.

Акцію приурочили до Міжнародного Дня Землі. До неї долучилися діти у різних куточках України.

Батарейки діти приносили з дому і збирали у дитсадку. Дорогою до пункту здачі вони роздають розповідають перехожим, як берегти довкілля і про те, що одна батарейка здатна отруїти щонайменше 20 квадратних метрів ґрунту та викликати складні захворювання.

Діставшись до пункту призначення, малята кидають батарейки у спеціальну скриньку, далі їх відвезуть на Львівщину – там знаходиться єдиний в Україні завод, що переробляє відходи, які містять хімічні елементи.

«Це всеукраїнська акція і ми до неї долучилися також. Наша основна задача – навчити дітей, щоб це для них було свідомо, і світло економити, і збирати папір використаний, і економити водичку, і зберігати довкілля, щоб це було свідомо для них необхідно», - розповідає керівник проекту у Житомирській області Ольга Орлова.

Заощаджувати ресурси і берегти природу дітей навчають у семи дитсадках Житомирщини, які співпрацюють з українсько-шведським проектом «Освіта для сталого розвитку в дії».

Діти не просто самі вчаться берегти ресурси, але навчають і дорослих бути більш заощадливими. Підтверджують це і батьки.

«Ми відчули, що таки вже ця звичка є, вона доведена до автоматизму. Дитина не думає про те, що треба водичку виключати, воно саме по собі виходить. У нашій сім'ї ініціатива йде від дитини, не від дорослих. Хоч ми пояснюємо про глобальні проблеми, що ми маємо думати не лише про теперішні покоління, а про майбутні, щоб залишилося їм щось на планеті», - розповідає мама вихованця ДНЗ №71 Віта Стадник.

В Україні програма діє 5 років. За цей час її учасниками стали більше 200 тис. дітей з 14 областей України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі