Суспільство

На час проведення ЗНО у Житомирській області збільшать кількість бригад «швидкої допомоги»

24 April 2015, 11:04

 Головному лікарю КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолію Сові доручено передбачити на час проведення зовнішнього незалежного оцінювання збільшення кількості бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з метою надання своєчасної медичної допомоги та транспортування до лікувально-профілактичних закладів учасників тестування у разі потреби.

Про це йдеться у наказі директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександра Торбаса, який оприлюднений на сайті департаменту.

Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я райдержадміністрацій, міськвиконкомів, головним лікарям закладів охорони здоров’я в Житомирській області, що обслуговують дитяче населення необхідно:

організувати тимчасові медичні пункти у навчальних закладах, на базі яких будуть розташовані пункти тестування, та забезпечити їх необхідними лікарськими засобами і виробами медичного призначення для надання невідкладної медичної допомоги;

розробити графіки чергувань лікарів та молодших спеціалістів з медичною освітою у пунктах тестування відповідно до Календарного плану проведення ЗНО;

у разі переміщення організованих груп учасників тестування спеціально визначеним автотранспортом (автобусами) в пункти тестування за межі району забезпечити медичний супровід в транспорті;

забезпечити надання невідкладної медичної допомоги учасникам тестування та вжити заходів щодо безвідмовної госпіталізації учасників тестування у разі потреби.

Крім того, керівники підрозділів та головні лікарі мають своєчасно та оперативно подавати інформацію до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації «про кількість осіб, яким надавалась медична допомога (із зазначенням діагнозів), на наступний день після проведення чергового етапу тестування у терміни з 24 квітня 2015 року до 09 липня 2015».

До наказу додається список адрес 42 пунктів тестування у Житомирській області, з них 13 – у навчальних закладах Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня випускники шкіл складають тести з української мови. Цього року школярі здаватимуть ЗНО із 12 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мови. Кожен абітурієнт має право обрати чотири дисципліни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі