Влада

Голова Житомирської облради: Всіх хвилює свято Перемоги, воно було, є і буде

24 April 2015, 12:32

 23 квітня відбувся пленум обласної організації ветеранів України.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

До учасників пленуму звернулися голова обласної ради Віталій Француз та голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Із доповіддю виступив голова обласної Ради ветеранів Микола Каширін. Віталій Француз окреслив основні напрямки соціальної підтримки ветеранів із боку обласної ради.

«Опікуємося 16-ма інтернатними закладами, геріатричними пансіонатами, де сьогодні проживають 154 наші земляки, ветерани. На кожній сесії для таких закладів виділяються кошти на ті чи інші потреби: переоснащення котелень, ремонти приміщень. На першому місці для обласної ради – забезпечення Бердичівського госпіталю для ветеранів війни. Зараз там відбувається ремонт старого корпусу, на постійному контролі постачання ліків, продуктів харчування», - сказав Віталій Француз.

Голова обласної ради відзначив, що досягненням для області є відкриття кардіохірургічного центру, який є дійсно європейського рівня. У новому центрі вже відбулося 8 операцій, половина з яких – на відкритому серці. За словами Віталія Француза, зараз обговорюється можливість поліпшення умов в обласному онкологічному диспансері.

«Всіх хвилює свято Перемоги. Воно було, є і буде. Заходи відзначатимуться і восьмого, і дев’ятого травня», - зазначив Віталій Француз та звернувся до ветеранів: «Шановні батьки, ветерани! Напередодні великого свята вітаю вас, дякую за працю, мужність, героїзм, бажаю здоров’я і щоб ви могли зустрічати ще не один ювілей!».

Сергій Машковський у своєму виступі звернув увагу на те, що сьогодні у нашій державі йде війна, триває фінансово-економічна криза, відбувається зміна стереотипів. «Через це, на жаль, ми не можемо у повній мірі забезпечити всі ваші потреби. Але будемо докладати зусилля, щоб вам жилося комфортніше, щоб ви мінімально відчували проблеми сьогодення».

За словами голови ОДА, у 2015 році для надання пільг, у тому числі ветеранам та дітям війни, за рахунок державних коштів, у бюджетах міст і районів області передбачено 169,8 млн грн. В області проводиться роботи щодо виплати одноразової грошової допомоги ветеранм війни до Дня Перемоги. Станом на 22 квітня таку допомогу вже виплачено 41377 ветеранам війни на суму 25,8 млн грн., що складає 93%.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 8 травня біля Монументу Слави будуть відзначати День пам’яті та примирення, а 9 травня – 70-річчя перемоги в Другій світовій війні. Урочистої ходи та розважальних заходів не буде.

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі