Влада

Житомирська міська рада спробує затвердити нові розміри плати за земельні ділянки

24 April 2015, 13:15

 Влада Житомира збирається затвердити нові розміри плати за земельні ділянки.

Проект рішення сесії «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Житомира та введення в дію нових розмірів плати за земельні ділянки у м. Житомир» опублікований на сайті міської ради 24 квітня.

Розглянувши технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Житомира, відповідно до Законів України «Про оренду землі», «Про державну експертизу землевпорядної документації», керуючись статтею 12 Земельного кодексу України, пунктом 271.2 статті 271 Податкового кодексу України, пунктом 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 23 Закону України «Про оцінку земель», постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.95 № 213 «Про методику нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів», з метою забезпечення надходжень від плати за землю і сприяння розвитку земельних відносин в місті, міська рада вирішила затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель м. Житомира згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення, додаток до якого на сайті не оприлюднений.

Середню базову вартість одного квадратного метра земель у місті Житомирі планують затвердити у розмірі 249 грн. 80 коп.

Введення в дію нових розмірів плати за землю для всіх суб’єктів господарювання та громадян передбачається з 1 січня 2016 року.

«Умовою введення в дію нових розмірів плати за землю є обмеження значення коефіцієнтів, які застосовуються при розрахунку визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок в м. Житомирі, а саме: обмежити застосування коефіцієнту Км2 максимальним значенням 0,3; обмежити застосування загального коефіцієнту Км3, що є добутком значень локальних факторів, у діапазоні від 0,5 до 1. При цьому «1» - це максимальне значення коефіцієнту, яке може застосовуватись при розрахунку визначення нормативної грошової оцінці земельних ділянок м. Житомира», - зазначено у проекті рішення сесії.

Якшо депутати його підтримають, то з 1 січня наступного року втратять чинність рішення міської ради від 05.09.2007 р. N369 «Про затвердження матеріалів коригування технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок міста Житомира», від 21.11.07 №456 «Про введення в дію нових розмірів плати за земельні ділянки та приведення у відповідність діючих договорів оренди у місті Житомирі».

Суб’єктам земельних відносин повинні будуть самостійно визначити розмір орендної плати відповідно до проведених розрахунків та рішення Житомирської міської ради, в якому визначено коефіцієнт співвідношення орендної плати до земельного податку. Управління регулювання земельних відносин Житомирської міської ради спільно з контролюючим органом, в якому перебувають на обліку платники місцевих податків та зборів, управлінням Держземагентства у Житомирському районі Житомирської області повинно буде організувати інформування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності та громадян міста через засоби масової інформації щодо введення в дію нової грошової оцінки земельних ділянок м. Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, питання затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель та введення в дію нових розмірів плати за земельні ділянки було у порядку денному сесії міської ради, яка відбулася 5 грудня 2014 року, але депутати проголосували за зняття його з розгляду. Начальник міського управління регулювання земельних відносин говорила, що проект рішення був підготовлений ще у 2012 році і була визначена грошова оцінка – 249 гривень за 1 кв.м.Якби депутати прийняли це рішення в грудні минулого року, то нові розміри плати за землю почали б діяти вже з 1 січня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі