Місто

Житомиряни помолилися за душі загиблих ліквідаторів ЧАЕС, а учні влаштували реквієм зі свічками

24 April 2015, 13:18

23 квітня, напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи, вдови загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції разом із рятувальниками Житомирської області віддали данину пам’яті ліквідаторів страшної аварії.

Настоятель Михайлівського собору в Житомирі отець Богдан відправив біля меморіального комплексу Управління ДСНС в області панахиду за загиблими, - повідомила Житомир.info прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира.

Для одних це були бойові побратими, для інших – кохані чоловіки та татусі, але всіх цих людей об’єднує незримий біль та смуток за десятками наших земляків, які полягли від Чорнобильського удару, - пише прес-служба.

«Чорнобиль – не лише величезна трагедія. Це вияв безмежної мужності тисячі наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь», – сказав голова благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак.

На панахиді поіменно згадали кожного загиблого ліквідатора. Після молитви священнослужитель розповів, що трагедія сталася у ніч великого свята Великодня, а, як кажуть канони церкви, воїни, котрі поклали свої життя в такий день, без випробувань потрапляють у Царство Небесне.

Наприкінці панахиди присутні поставили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Ввечері того ж дня о 21.00, коли місто огорнули сутінки, на майдані перед пам’ятником «Пожежним, які рятували світ» біля Управління ДСНС у Житомирській області  відбувся вечір-реквієм  «Запалимо поминальну свічку», присвячений загиблим чорнобильцям.

Учні Житомирської міської гімназії №3 виконали театралізовану постановку під тематичною назвою «Любіть нас, доки ми живі!», де відтворили події далекого 1986 року та страшну пожежу в ніч з 22 на 23 травня.

Фото прес-служби Свято-Михайлівського кафедрального собору

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі