Суспільство

Як житомирський GeekSpace збирав перших гіків

24 April 2015, 15:25

Якщо ви дивилися «Теорію Великого Вибуху», то пам’ятаєте головних героїв Шелдона та Леонарда, образи яких за кількарічну історію серіалу зуміли вивести слово «nerd» з рангу «очкарик-заучка» в ранг «крутий розумний хіпстер».

Кількість молодих людей, що присвячують життя вивченню точних наук та інноваційних технологій зростає з кожним роком. TECH індустрія одна із найбільш перспективних у світі та є своєрідною концентрацію найкращих «розумів». Житомир вирішив не відставати від світових тенденцій networking та започаткував GeekSpace – перше об’єднання ІТ фахівців міста.

Новий GeekSpace - це місце зустрічі людей, для яких кодинг – це життя, а 01101001001000000110 – не просто цифри, а перший рядок коду фрази «Я тебе люблю».

23 квітня в Житомирському Музеї Космонавтики відбулася перша зустріч розробників місцевих ІТ-компаній, талановитих студентів та молоді, що цікавиться новітніми підходами в розробці та світовими новинками TECH.

ІТ тусівка зібрала близько 50-ти учасників та тривала більше 2-х годин. В перервах між доповідями знайомилися з колегами, ділилися досвідом, спілкувалися про практичне застосування GRASP паттернів і Node.js.

Олефір Микита, QA Engineer, компанія SEO TM:

«В нашому місті давно не вистачало подібного об’єднання, адже, лише обмінюючись власним досвідом, кожен з нас має змогу зростати професійно. Сподіваюсь, що це не остання зустріч».

Дєхтярьов Денис, Python Setup Team Lead/Engineer, компанія Ignite:

«Знайомство з шаблонами проектування розпочалось для мене відносно нещодавно, тому інформація, надана колегами, була надзвичайно корисною – дуже просто та доступно викладена інформація про особливості роботи з патернами».

Роман Василенко, СТО компанії QAP:

«За останній рік ми долучилися до багатьох світових ІТ та WEB заходів, побували в Дубліні на найбільшому TECH зібранні WEBSummit, cпілкувалися з провідними розробниками Salesforce.com, переймали досвід успішних стартапів Stripe та Uber, а у травні особисто долучаємося до найбільшого стартап зібрання  Collide в Лас-Вегасі. Той факт, наскільки легко і просто світові TECH гуру спілкуються з колегами, вільно передають свої знання та досвід вражає і надихає поширювати цей рух відкритих знань та доступу у нас в Україні».

Озвучити власні ідеї та долучитися до обговорення TECH тематик Ви можете на  сторінці ком’юніті у Facebook

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі