Влада

Житомирські перевізники підписали меморандум щодо безкоштовного перевезення військових-пільговиків

24 April 2015, 16:24

 Перевізники, влада і військовослужбовці вдруге зустрілися 24 квітня, аби поставити крапку у конфлікті, який виник після того, як у Новограді-Волинському водій автобусу відмовив у проїзді інвалідам АТО. Бійці мали пільгові квитки і їхали у Київ на реабілітацію.

Голова громадської організації «Бойове братерство ветеранів АТО» Валерій Логінов каже: днями він особисто ходив з тими ж бійцями на вокзал, аби з’ясувати, чи може пільговик скористатися своїм правом на безкоштовний проїзд: водій ТОВ «МАЗАР» безперешкодно впустив військовослужбовців в автобус і розповів, що керівництво дало їм таку вказівку.

Щоб і решта перевізників області дотримувались цього правила, їм запропонували підписати меморандум про те, що вони зобов’язуються дотримуватись законодавства і перевозити військовослужбовців-пільговиків, як у межах області, так і на міжобласних рейсах. Власникам автостанцій області рекомендувати  проводити бронювання 2х місць для ветеранів війни та сприяти у проведенні окремих груп інвалідів та учасників бойових дій за спеціальними маршрутами. У разі, якщо перевізники будуть порушувати законодавство «Бойове братерство ветеранів АТО» звертатиметься до суду з вимогою анулювати ліцензію на право пасажирських перевезень. Саме останній пункт перевізники забажали прибрати або переписати. Суперечки тривали майже годину.

«Водій не взяв, а перевізник винний і забирати у нього ліцензію?  Його до суду притягати? Це ж людський фактор. Ми не проти возити. Ми не відмовляємося. Ми підписуємо, але цей пункт він тут не доречний», - наполягав перевізник Аркадій Савицький.

«Цей пункт абсолютно прозоро показує наш намір в тому випадку, якщо перевізники не будуть виконувати Закон України. Тому цей пункт був, і я наполягаю на тому, щоб він тут залишився», - апелював Валерій Логінов.

Зрештою, перевізники підписали меморандум і пообіцяли поінформувати водіїв, аби у подальшому уникнути таких випадків.

«Для нас це чисто моральний обов’язок. Ми возили, возимо і з задоволенням будемо возити, що завжди і робили. Тому що люди заслужили це», - резюмував співзасновник ТОВ «МАЗАР» Валерій Чутлашвілі.

m

b

Текст меморандуму з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі