Місто

У Житомирі біля будівлі по вулиці Домбровського, 38 виставили охорону

24 April 2015, 16:58

Вранці, 24 квітня, депутати Житомирської обласної ради з працівниками комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» та охороною заблокували вхід до приміщення по вулиці Домбровського, 38.

Депутати стверджують, що громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» незаконно збирає плату за оренду приміщень - понад 1 мільйон гривень на рік. Голова комісії з питань бюджету та комунальної власності обласної ради Дмитро Кропачов каже, що охорона заблокувала вхід до приміщення, щоб орендарі уклали нові угоди з комунальним підприємством «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради.

«Комунальне підприємство «Агенція з питань регіонального розвитку» обласної ради поставила дане приміщення на охорону для того, щоб упорядкувати відносини з орендарями. Їм пропонують підписати акт прийому-передачі приміщень там, де вони знаходяться, орендують незаконно, по суті. Пояснюють їм, дають типовий договір і у них є час з ним ознайомитись, не обов’язково сьогодні. Їм головне підписати акт прийому-передачі, їм відразу дають перепустку і вони працюють», - розповідає голова комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської облради Дмитро Кропачов.

Дмитро Кропачов також додає, що представники «Житомирського обласного Фонду соціального захисту інвалідів» не надали відповіді на лист, який направила обласна рада, у якому просила надати реєстр договорів оренди нерухомого майна.

«Зараз відбувається така ситуація: ми не знаємо скільки вони грошей збирають, ця громадська організація, як вони їх витрачають. На всі листи, які ми їм надсилали, вони не дають відповіді, і тому у нас залишається такий єдиний метод поспілкуватись з орендарями, і по суті таким чином упорядкувати», - каже Дмитро Кропачов.

Представники правового сектору «Фонду соціального захисту інвалідів» переконані, обмежуючи доступ до приміщення, представники обласної ради діють незаконно.

«До тих пір, поки не буде рішення певного суду про виселення Житомирсього обласного фонду соціального захисту інвалідів з даного приміщення в судовому порядку, до тих пір, поки не буде рішення суду про усунення перешкод користування власником даного приміщення, вважаю, що на день сьогоднішній дії облради є не правовими, і представники, які представляють облраду з даними вимогами і «колотять» саме фонд соціального захисту інвалідів, діють не в межах правового поля», - каже працівник правового сектору Фонду соціального захисту інвалідів Олена Краснобока.

Сам голова «Житомирського обласного фонду соціального захисту інвалідів» каже, що частина грошей, отриманих від оренди приміщень приватними структурами у будівлі по вулиці Домбровського 38, йде на оплату комунальних послуг, решта - на фінансову допомогу інвалідам.

«120 тисяч ми виділили фінансової допомоги, віддаємо інвалідам на проведення операцій, на проведення інших заходів. Облрада, депутатський корпус, я вважаю, що вони все не знають, від них дуже багато приховують і перекручують. Нема ні одного рішення суду, щоб можна було забрати на сьогоднішній день приміщення фонду соціального захисту інвалідів», - переконує голова ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» Володимир Прушківський.

Працівники комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» спробували вручити голові Фонду соцзахисту інвалідів акт прийому-передачі приміщення, де знаходиться громадська організація, втім Володимир Прушківський не підписав його.

Голова комісії з питань бюджету та комунальної власності обласної ради Дмитро Кропачов повідомив, що будівля буде знаходитись під охороною до остаточного впорядкування відносин з орендарями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі