Місто

У Житомирі невідомі зрубали 29 дерев і вчинили бійку біля земельної ділянки, яка належить підприємству міськради

24 April 2015, 20:16

 Люди зібралися поблизу ділянки, де ще донедавна росли дерева. Мешканці будинку по Великій Бердичівській, 37 розповідають: без жодного попередження невідомі зрізали садок, а тепер збираються будувати тут офісний центр.

«Чую шум. Вийшов, а тут вже зрізали тут і туди направились. Горіх зрізали великий. Більше 20-ти років йому, я його маленьким садив. Вони вирішили зненацька, зрозуміли, що тут в основному старі люди беззахисні, їм зійде з рук», - каже мешканець будинку Віктор Моісеєв.

Сусіди переконують, це був не просто садок – його до 60-ї річниці Перемоги висадили ветерани. Кажуть, коли стали на захист дерев, представники забудовника вчинили бійку.

«Дідусі садили цей сад. Я вважаю, рубати його – це блюзнірство і це просто злочин над ветеранами війни. Я хотів це беззаконня припинити, але на мене напало троє невідомих і в цьому кутку мене били в присутності шести свідків. Мені було нанесено близько п'яти ударів в область голови, але я впав і прикрився руками, тому мені потрапили тільки в нижню губу, що зафіксовано в судмедекспертизі. Один з цих людей був нотаріус, а також депутат міської ради Олег Горай. Він погрожував розправою фізичною і сказав, що в цьому місті я більше не жилець», - розповідає мешканець будинку Олександр Федоренко.

Люди звернулися до екологічної інспекції у Житомирській області, на місці колишнього садка фахівці зафіксували порубку 29 дерев, дозвільних документів на знесення зелених насаджень спеціалістам не надали, тож інспекція звернулася до правоохоронців щодо незаконної вирубки.

Також у міліції розслідують бійку. Правоохоронці повідомляють – до них надійшли заяви від обох сторін учасників конфлікту. Кримінальне провадження розпочали за статтею «Хуліганство».

Майже три тижні ми намагалися взяти коментар у депутата Олега Горая, який нібито був учасником бійки, щоб запитати, чи має він стосунок до цієї ділянки і вирубування саду. Таку нагоду отримали лиш під час перерви на сесії міської ради.

«Бійка була, але це не бійка. Це конфліктна ситуація з боку іншої особи, свідком якої я був. Якщо мене викличуть як свідка, я дам всі покази теж на суді чи на слідстві. До даної земельної ділянки ніякого відношення не маю. Якщо у вас є якісь питання, будь ласка, звертайтесь з запитом про доступ до публічної інформації, знаходьте власника юридичну особу чи керівника і всі інтерв'ю питайте у них», - прокоментував Олег Горай.

У кадастровій карті України зазначено, що земельна ділянка за адресою Кочерги, 2-Б, на якій росли дерева, є комунальною власністю. На сайті міської ради розміщене рішення сесії, яким цю землю у грудні 2014 року передали в оренду комунальному підприємству «Зеленбуд» і надали йому дозвіл на укладання суборенди.

Ми намагалися з’ясувати у міської ради, хто ж є орендарем цієї землі і проводить тут вирубку дерев. Втім, ні керівник «Зеленбуду», ні начальник управління регулювання земельних відносин не погодились говорити на камеру, тож ми відправили інформаційний запит у міську раду.

Сподіваємось, що відповідь на інформаційний запит прояснить ситуацію з тим, кому дали в оренду земельну ділянку, що там збираються будувати і хто дав дозвіл на вирубку дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі