Суспільство

На житомирському полігоні будують окопи й протитанкові рови для тренувань

26 April 2015, 12:09

24 квітня на території Житомирського полігону розпочалося будівництво однієї з фортифікаційних споруд.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

До будівництва вогнево-опорного пункту залучено 15 одиниць техніки. Працюють і цивільні, і військові.

Фортифікаційна споруда, що зводиться на полігоні, складатиметься із захисних ровів, окопів, бойових і командних пунктів, протитанкових ровів, кулеметних гнізд тощо. Такі ж споруди будуть використовуватися нашими бійцями на Донбасі вздовж всієї лінії зіткнення.

Для завершення робіт поставлені вкрай стислі терміни - роботи мають бути закінчені до 28 квітня. До кінця 25 квітня планувалося завершити всі земляні роботи. Залізобетонні конструкції, згідно з графіком, протягом двох днів будуть відвантажені з київського заводу.

Є проблеми технічного характеру – зважаючи на болотисту місцевість, в окопах присутні ґрунтові води, але це питання обіцяють вирішити. Представники інженерного полку з Новограда-Волинського з огляду внесли необхідні корективи в процес будівництва.

Керівники району також сприяють будівництву.

«Головне – якість робіт, адже на цій вогневій споруді будуть проводитися обстріли, тренувальні заходи, максимально наближені до бойової ситуації на сході. В кінцевому результаті від якості проведених робіт залежатиме життя наших хлопців», - зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

25 квітня він виїхав на місце та оглянув хід будівельних робіт.

Як повідомляв Житомир.info, два тижні тому на полігоні під Житомиром військові аташе з різних країн ознайомились з підготовкою мобілізованих десантників.

 

Фото прес-служби Житомирської обласної державної адміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі