Місто

За вихідні в центрі Житомира з’явились дві незаконно встановлені рекламні площини

27 April 2015, 13:05

 Самовільно розміщену рекламу на будівлях у центрі Житомира обговорювали 27 квітня на позачерговому засіданні виконавчого комітету. Мова йшла про рекламні конструкції, які кілька днів тому з’явилися на будівлі ЦУМу по вулиці Київській та на аптеці, що знаходиться на перехресті Київської і Театральної.

«Те, що в п'ятницю з'явилося на будівлі ЦУМу, це велика рекламна площина, у нас розглядалося питання про продовження терміну дії цієї конструкції. У неї був дозвіл на 1 рік і на одному із засідань виконкому не продовжили дозвіл на цю конструкцію. Власник конструкції, на яку було заявлено продовження терміну – це ТОВ «Аляска-груп» та рішенням виконкому була відмова в продовженні 17.09.2014 №383. Господарем цієї будівлі є компанія з обмеженою відповідальністю «Венсімарс Менеджмент Лімітед». І мова йде про те, що на сьогоднішній день ця конструкція самовільно встановлена. Що стосується перехрестя Театральна-Київська – до нас ніхто не звертався за розміщенням цієї конструкції, так що на сьогоднішній момент вона самовільно розміщена», - пояснила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської Євгенія Черкасова.

Про рекламу на ЦУМі висловився і директор КП «Реклама» Володимир Шуст.

«Договір там закінчився. Там приватна власність, але у п'ятницю одразу я спілкувався з керівником «Аляска-груп», він мене запевнив, що то не його конструкція, що її розмістили власники ЦУМу. Ми передаємо приписи до інспекції з захисту прав споживачів, тільки вони мають реагувати, вносити штрафні санкції», - зазначив Володимир Шуст.

На запитання, чи може КП «Реклама оштрафувати» власника будівлі, Володимир Шуст пояснив, що згідно закону це неможливо, оскільки приміщення знаходиться у приватній власності.

«В п’ятницю було складено припис, але у нас така процедура, ми його відправили на інспекцію захисту прав споживачів. Там є 2 тижні, аби відпрацювати і далі подивимось, буде реакція, чи ні. Поки не буде жодного архітектурного обличчя міста, коли ми зможемо нарешті прив'язуватись до якихось єдиних норм, до того часу ми будемо мати такі колізії», - сказав Шуст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі