Події

У Бердичеві колишній шкірзавод забруднив хромом 3 га землі

27 April 2015, 15:01

У Бердичеві Житомирської області місцеве шкірооб'єднання забруднило земельну ділянку площею 31980 м2.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Згідно з результатами обстеження відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції, земельна ділянка забруднена хромом.

На адресу Інспекції надійшло декілька звернень від жителів м. Бердичів щодо незаконного розширення водойми неподалік колишнього «Бердичівського шкіроб’єднання ім. Ілліча», розташованого на землях  Бердичівської міської ради.

Під час обстеження земельної ділянки, на якій проводиться розширення водойми, встановлено, що на відстані 400 метрів знаходиться несанкціоноване звалище промислових відходів (обрізки шкіри) колишнього «Бердичівського шкіроб’єднання ім. Ілліча». Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції в Житомирській області відібрано проби ґрунту по периметру звалища промислових відходів та біля водойми.

Вимірюванням показників складу та властивостей проб ґрунтів  виявлено перевищення вмісту хрому в порівнянні з фоновим показником  та ГДК (гранично допустима концентрація).

Інспекцією направлено лист на адресу Бердичівської міської ради щодо розробки та вжиття заходів для ліквідації несанкціонованого звалища промислових відходів (обрізки шкіри) колишнього «Бердичівського шкіроб’єднання ім. Ілліча» та нейтралізації забруднюючої речовини – хрому.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області підприємство, виробляючи корми для тварин, забруднило землю амонієм.

Фото департаменту екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі