Економіка

З бюджету Житомира мають погасити борг по зарплаті вузлової поліклініки, яка до березня перебувала у державній власності

28 April 2015, 11:50

У Житомирі службова недбалість посадовців міської ради призвела до заборгованості із зарплати працівників вузлової поліклініки на суму 240 тис. грн.

Про це повідомили в прокуратурі Житомирської області.

Прокуратура м. Житомира, за результатами розгляду звернення головного лікаря ДЗ «Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці» щодо неналежного фінансування установи, розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Установлено, що посадові особи Житомирської міськради, порушивши вимоги бюджетного законодавства, не профінансували поточні видатки державного закладу на загальну суму понад 360 тис. грн.

Унаслідок цього, 37 працівникам медичного закладу протягом січня-березня поточного року заборговано 240 тис. грн. заробітної плати.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчими лінійного відділу на ст. Житомир УМВС України на Південно-Західній залізниці. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Житомира.

У прокуратурі також зазначають, що санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Разом з тим з метою вирішення даного питання Житомирська міська рада та виконком прийняли ряд відповідних рішень. Так, рішенням виконавчого комітету від 4 березня у Житомирі був створений структурний підрозділ «Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці» комунальної установи «Центральна міська лікарня №1», без права юридичної особи, зі штатним розписом в кількості 36,25 одиниць. Цим же рішенням виконком доручив управлінню охорони здоров’я Житомирської міської ради надати пропозиції щодо внесення змін до міського бюджету на 2015 рік стосовно фінансування новоствореного структурного підрозділу міської лікарні.

Під час розгляду даного питання на засіданні виконавчого комітету директор департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук розповідав, що відповідно до статей 25 та 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування державного закладу «Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці» має здійснюватись з місцевого бюджету, однак балансоутримувач не поспішає передавати до комунальної власності Житомира майновий комплекс поліклініки. Крім того, фінансування відомчих закладів охорони здоров'я досі не передбачене відповідною медичною субвенцією,  розпорядником якої є Міністерство охорони здоров’я.

Втім уже 11 березня сесія Житомирської міської ради надала згоду на прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади м. Житомира єдиного майнового комплексу державного закладу «Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці».

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі