Місто

Приміщення колишнього житомирського кінотеатру фігурує у справі про шахрайство

29 April 2015, 15:09

 У радянські часи в цьому приміщенні був кінотеатр «Першотравневий». Після розвалу СРСР у цій будівлі знаходився Інститут підприємництва та сучасних технологій, який свого часу здав будівлю в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Люцина».

Ввечері 28 квітня невідомі люди увійшли до приміщення за адресою майдан Путятинський, 4. Представники ТОВ «Люцина», яке здає в суборенду приміщення, розповідають: невідомі виставили усіх орендарів нічого не пояснюючи. Юрист ТОВ «Люцина» переконаний – це рейдерське захоплення.

«Близько 17.20-17.30 невідомі особи ганебно увірвались у приміщення, почали всіх суборендарів, які є в даному приміщенні, виставляти на вулицю. Нічого не пояснюючи при цьому. Всіх вигнали і зачинили двері зсередини. Всередині знаходиться близько 10 осіб. Хто, що – нам ніхто не пояснює. У нас є офіційний договір оренди, який на сьогоднішній день визнаний судом легітимним, і на дане приміщення накладений арешт щодо відчуження», - розповідає юрист ТОВ «Люцина» Олександр Мельник.

Представник власника компанії, яка нібито володіє приміщенням, переконує – ніхто будівлю не захоплював, а усім орендарям запропонують переукласти договори.

«В приміщенні знаходяться уповноважені представники, згідно довіреності іноземної компанії. Є нотаріально засвідчена копія договору, яка підтверджує, що дійсно це приміщення належить іноземній компанії, це договір пожертви від жовтня 2014 року. В цьому приміщенні знаходяться люди, з якими власник, тобто іноземна компанія американська, не має договорів. Люди відмовляються укладати договори, фактично знаходять без належної правової підстави, без цивільно-правового договору. Ми запропонували людям, щоб сьогодні на ранок вони дали свої реквізити і переуклали договір. На сьогоднішній день письмових пропозицій чи письмових підтверджень ми поки ще не отримали», - каже представник іноземної компанії Анджей Климчук.

На місце конфлікту викликали працівників Житомирського міськвідділу міліції. Правоохоронці кажуть, конфлікт довкола приміщення почався ще минулого року і зараз розслідується кримінальне провадження за статтею 190 «Шахрайство».

«Після надходження повідомлення на лінію «102» на місце виїхала слідчо-оперативна група Житомирського міськвідділу міліції. На місці події з’ясувалось, що відбувається конфлікт між власниками приміщення та орендарями. Там же були опитані усі учасники події, приміщення були оглянуті та опечатані. На даний момент проводиться розслідування, матеріали перевірки будуть приєднані до кримінального провадження, порушеного у серпні минулого року за частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України – це «Шахрайство». І на даний момент триває слідство», - розповідає працівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Наталія Тимчук.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, втім, кого саме підозрюють у шахрайстві, правоохоронці поки не розголошують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі