Місто

У Житомирі влаштували Великий бал благодійників, щоб купити дім для багатодітної родини

30 April 2015, 11:41

29 квітня Великий Бал благодійників вперше влаштували у Житомирі, щоб зібрати гроші на купівлю будинку для багатодітної родини. Подружжя Хачатрян виховує шістьох малолітніх дітей. Сім’я і сама займається благочинністью, допомагає безхатченкам, але власного житла досі не має. У зборі коштів об’єднали зусилля кілька громадських організацій.

«Для нас це було несподівано і коли я сказала своєму чоловіку, він каже: «Ти що жартуєш? Такого не буває». Ми вже прийняли це як божу ласку до нас. Звісно, ми мріємо про великий будинок, щоб нам було достатньо місця, але в наших мріях не просто будинок, а будинок, яким ми можемо служити людям», - розповіла Олена Хачатрян.

«Житловий будинок для такої родини коштує 70 тисяч доларів. Сьогодні ми лише розпочнемо таку інформаційну кампанію про збір коштів. Гроші від аукціону та лотереї, а також пожертви від поважних гостей сьогодні підуть саме на цю родину. Друга мета - це нагородження благодійників Житомира, а також артистів України, які надають посильну допомогу своїми концертами, збором коштів для військових або поранених у зоні АТО», - зазначив співорганізатор балу благодійників Богдан Купчинський.

Організатори вирішили створити клуб благодійників, аби спільними зусиллями допомагати людям, які опинилися в біді. На бал запросили артистів, підприємців, політиків, громадських активістів та духовенство.

Святійший Патріарх Філарет нагородив медалями «За жертовність та любов до України» Ольгу Сердюкову (фонд «Зігрій Любов'ю дитину»), співачок Анастасію Приходько, Анжеліку Рудницьку та Ірину Білик, мецената Миколу Поліщука. Також нагороди отримали артистка Оксана Стебельська, господиня «Львівської майстерні шоколаду» Людмила Зубко, депутат Житомирської міської ради Валерій Онопрієнко, народний депутат України Борислав Розенблат, директор ЗОШ №21 Світлана Ремінець, директор ЗОШ №7 Валентина Чубінська, директор ЗОШ №17 Марія Сервачук, директор ліцею №25 Галина Пономарьова та генеральний директор ЖОДТРК Василь Головецький.

Нагороди від клубу благодійників «Ангели добра» отримав настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко, а також співачки Марина Одольська, Жанна Боднарук, Лєна Дарк та Ангелія.

За підсумками балу для родини Хачатрян зібрали 20 тисяч гривень. Організатори певні, що це тільки початок, тож планують продовжувати збір коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі