Культура

На патріотичному фестивалі у житомирському університеті виступала Ірина Шинкарук та офіцер 95-ї бригади

30 April 2015, 13:46

 29 квітня в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбувся загальноуніверситетський фестиваль патріотичної творчості «З Україною в серці». У ньому взяли участь студенти та викладачі. Удосконалити майстерність учасникам фестивалю допомагала Заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

«Сьогодні ми будемо торкатися болючих та надзвичайно важливих тем. Ми будемо гортати сторінки історії нашої країни. Патріотизм – це слово вічне. Варто задуматись, хто такий патріот. Я вважаю, що це людина, яка прагне жити і творити на благо своєї землі та народу. Патріот – той, хто пішов захищати рідну країну та той, хто в мирний час робить все для того, щоб ця країна процвітала», - зазначила Ірина Шинкарук.

Заслужена артистка України закликала студентів бути серйознішими, заглибитись у сьогоднішній стан країни та задуматись, як кожен може виявити в собі любов до Батьківщини.

Спеціальним гостем фестивалю був офіцер 95-ї окремої аеромобільної бригади Валерій Логінов, позивний «Аскольд».

«Війна відкриває людські душі. Співаючи Гімн України, я згадав відео з Інтернету, в якому бійці в терміналі співали Гімн. Вони стояли на колінах, тому що були під кулями. Хоч дехто фальшивив, але виконували вони його від усієї душі. Так склалось, що після війни я більше не слухаю музику, тому що не можу, але виступи студентів мене вразили», - сказав «Аскольд».

Анастасія Римар для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі