Економіка

У Житомирі хочуть виділити більше коштів для безробітних, які займаються субсидіями

30 April 2015, 16:03

 У Житомирі хочуть збільшити фінансування громадських робіт, які пов’язані з інформуванням населення про можливість отримання житлових субсидій.

Проект рішення виконкому про внесення змін в додаток до рішення щодо організації громадських робіт на 2015 рік опублікований на сайті міської ради 30 квітня.

«Розглянувши звернення голів Богунської та Корольовської районних рад м.Житомира щодо збільшення обсягів видатків, що необхідні для фінансування громадських робіт, виконавчий комітет міської ради вирішив внести зміни в пункт 1 додатку до рішення виконавчого комітету міської ради від 01.04.2015 № 166 «Про організацію громадських робіт в місті Житомирі на 2015 рік», виклавши його в новій редакції», - йдеться у проекті рішення.

На громадські роботи, які планують проводити впродовж травня-листопада, планують виділити з міського бюджету 58 тис. 26,4 грн.: по 29 тис. 13,2 грн. управлінням праці та соціального захисту населення Богунської та Корольовської районних рад.

За ці кошти безробітні, які стоять на обліку у міському центрі зайнятості, будуть виконувати такі види громадських робіт: інформування населення про можливість отримання житлових субсидій за спрощеною процедурою шляхом розповсюдження інформаційних матеріалів (без надання роз’яснень щодо особливостей призначення субсидій конкретній особі, або виконання інших функцій щодо визначення права та отримання субсидій та її розміру); технічна обробка матеріалів, що надають можливість отримання житлових субсидій.

У рішенні, яке міськвиконком прийняв 1 квітня 2015 року, аналогічні громадські роботи планувати проводити в липні-листопаді. На їх фінансування виділялося 20 тис. 824,5 грн.: Богунській райраді – 12 тис. 721,07 грн., Корольовській – 8 тис. 103,43 грн.

Як повідомляв Житомир.info, очікується, що у 2015 році в Житомирській області житлові субсидії зможуть отримати близько 200 тис. сімей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі