Суспільство

Житомирські водії вже можуть «розраховуватися» з ДАІшниками на місці фіксації порушення ПДР

1 May 2015, 11:44

Понад три десятка спеціальних мобільних терміналів встановлено на службових автомобілях Державтоінспекції області та трьох стаціонарних постах УДАІ. Завдяки нововведенню водії матимуть змогу сплатити штраф за порушення Правил дорожнього руху безпосередньо на місці його фіксації.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Така система у роботі Державтоінспекції дозволить максимально спростити виконання адміністративного покарання, уникнувши при цьому впливу людського фактору або будь-яких інших негативних проявів.

«Нині кожен патрульний автомобіль, на якому інспектори заступають на чергування, оснащений відповідним мобільним терміналом. Тож учасники дорожнього руху можуть, за бажанням, використовувати наявну можливість», - прокоментував начальник УДАІ УМВС в Житомирській області Володимир Гриб.

Фахівці банківської справи інформують, що встановлене обладнання дозволяє приймати до оплати усі типи банківських карток, у тому числі міжнародні. Така система значно прискорює проведення операції оплати, тож в автолюбителів не буде необхідності шукати банк, обмінювати валюту і т.д.

В УДАІ також пояснюють, що скористатися нововведенням можливо тільки при накладанні штрафних санкцій за порушення Правил дорожнього руху у межах компетенції Державтоінспекції.

«У разі допущення грубих порушень, де, наприклад, адміністративна відповідальність передбачає вилучення посвідчення водія, інспектор УДАІ повинен оформити відповідні матеріали, а їх розгляд проводиться у судовому порядку. І лише за рішенням суду визначається відповідне покарання», - зазначив Володимир Гриб.

Загалом запровадження електронних платежів забезпечить, у першу чергу, водіям зручність та економію часу, проте вибір форми оплати за ними. У будь-якому разі інспектори ДАІ закликають усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись встановлених правил та обмежень, адже безпека на дорозі - справа спільна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі