Місто

У третині ранніх овочів, що продаються у Житомирі, вміст нітратів в 1,5-2 рази перевищує норму, - стандартметрологія

5 May 2015, 14:21

Спеціалісти «Житомирстандартметрологія» перевірили на вміст нітратів ранні овочі, що продаються на Сінному ринку та у «Еко-маркеті».

Про це повідомляє прес-служба ДП «Житомирстандартметрологія».

«Овочі для перевірки було закуплено спеціалістами випробувальної лабораторії на Сінному ринку та в мережі «Еко-маркету». Результати дослідження показали перевищення вмісту нітратів в 1,5-2,0 рази у третині відібраної продукції. Ще й документів (свідоцтва про якість, протоколів випробувань) на момент продажу у продавців не було, навіть, у маркеті. Можливо, не хотіли пред’явити», - зазначили у «Житомирстандартметрології».

*Виробника продукції записано зі слів продавця

За інформацією спеціалістів "Житомирстандартметрологія", нітрати від природи є у всіх овочах, ягодах та фруктах. Вони були й будуть, навіть коли повністю відмовитися від будь-яких добрив. Хоча, коли з добривами ненароком «переборщити» чи навмисне стимулювати ними овочі й фрукти, то можна й отруїтися. Нітрати також зменшують вміст вітамінів у їжі, впливають і на обмін речовин. Якщо ж вони досить довго «атакують» організм (навіть у невеликих дозах), то збільшується щитоподібна залоза. Нітрати викликають різні захворювання серцево-судинної, нервової, травної систем, саме тому вони й зажили недоброї слави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі