Події

Родичі студентки Бердичівського медколеджу вважають, що дівчина повісилась через сексуальні домагання директора

5 May 2015, 17:20

Третьокурсниця Бердичівського медколеджу вкоротила собі віку. Родичі дівчини вважають, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу.

Від самого ранку на порозі Бердичівського медичного коледжу квіти, свічки і фотографія студентки Катерини Олексіюк. Востаннє вона була тут у четвер, 30 квітня, а наступного дня, приїхавши додому на Вінниччину, повісилась.

Рідні досі не збагнуть свого горя. Сестра каже, Катя з третьої спроби не склала іспит з інфектології, а ще скаржилася на сексуальні домагання з боку директора коледжу.

«Подзвонила вся в сльозах, каже, що викликав її директор до себе, бо вона не могла взагалі ні одного предмету здати. Вона зайшла в кабінет, він до неї: «Що, ти не можеш нічого здати? То яке тобі покарання придумати?» Вона питає, «В смислі?». «Ну приходь до мене ввечері в кабінет. Якщо у тебе будуть «шаловливі» губки, то ти все здаси, а як ні, то побачимо, що буде далі», - розповідає сестра загиблої Юлія Левчук.

Рідні дівчини кажуть: вони думали перевести Катю в інший навчальний заклад, батьки двічі їздили у Бердичів, втім у коледжі їм відмовились віддавати документи, аж поки студентка не складе іспит.

«Мама їздила, інфекціоністка готова була поставити хоч трійку, але директор сказав, що ні, нехай ходить, перездає. Вона півтора тижні тому написала мені передсмертну записку, що Юля, не переживай, скажи мамі, що все буде добре, мені хочеться здохнути, щоб вам було менше проблем. Я бігом до тата, кажу, роби щось, їдь за нею, він її забрав тоді. А на цей раз не спасли», - розказує Юлія Левчук.

Подруга Каті підтверджує, останнім часом дівчина виглядала пригніченою та замкненою і жалілася на директора.

«Розповідала про коледж, що їй важко там, що не хоче туди йти і все через директора. Що він пропонує їй зовсім інші речі, що там її ображають, називають тупою і що вона не зможе скласти іспити», - розповідає Анастасія Соколевська

Щоб з’ясувати позицію директора, журналісти навідались до Бердичівського медичного коледжу, але там їм перегородили дорогу до приймальні.

Працівники коледжу переконують: директор від’їхав у справах, спілкуватися з журналістами не хоче.

«На даний момент директор не може зустрітися і відмовляється через те, що не один раз деякі канали звинувачували його в тому, чого не було», - озвучила слова директора його заступниця з виховної роботи Антоніна Яремчук.

У квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку. Батько колишньої студентки переконував, що директор коледжу зґвалтував його дочку, після чого вона народила дитину. 

Але колектив коледжу стоїть горою за директором, звинувачення на його бік називають абсурдними.

Куратор групи, де вчилася Катерина показує журнал, у дівчини переважно трійки та четвірки. Вона не була найгіршою студенткою в групі, втім лише її відправили на третю перездачу з інфектології.

Нині розслідуванням справи займається міліція. Кримінальне провадження розпочали за статтею умисне вбивство.

Тим часом Бердичівські активісти готуються пікетувати коледж. 6 травня вони збираються влаштувати акцію протесту з вимогою відсторонити Володимира Клименюка від посади на час проведення слідства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі