Події

У Житомирі викрили підприємство, яке ухилилося від сплати 3 млн. податку

6 May 2015, 11:21

Податковою міліцією  спільно з прокуратурою Житомирської області виявлено та нейтралізовано незаконну схему, метою якої було ухилення від сплати податків  в особливо великих розмірах.

Про це Житомир.info повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області завершено розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) стосовно службових осіб одного із підприємств м. Житомира.

Зазначені службові особи, з метою ухилення від сплати ПДВ, використали послуги групи осіб, що діє на території м. Дніпропетровська та надає реально діючим суб’єктам господарської діяльності послуги по ухиленню від сплати податків шляхом незаконного формування податкового кредиту від суб’єктів господарювання з ознаками «ризикових».

Незаконна діяльність по безпідставному формуванню податкового кредиту з ПДВ полягає у створенні ланцюга суб’єктів господарської діяльності, які нібито купують товари, незаконно формуючи при цьому податковий кредит.

З метою створення уявної видимості придбання товарів (послуг) та оплати за їх постачання, на рахунки підприємств перераховуються безготівкові кошти з подальшим зняттям їх з рахунків підконтрольних підприємств та поверненням в готівковому вигляді реально діючим суб’єктам господарювання.

У результаті незаконних дій бюджет держави втратив у вигляді податку на додану вартість майже 3 млн. грн.

Під час досудового розслідування, згідно з рішенням суду, проведено обшуки за місцями розташування підприємств-вигодонабувачів, місць проживання їх службових осіб, місцями розташування офісів, які використовували особи, що надавали вищевказані послуги.

Вилучено: більше десятка одиниць комп’ютерної техніки, грошові кошти, як у гривнях так і іноземній валюті, більше двох десятків печаток підприємств, задіяних у злочинній схемі. По кримінальному провадженню оголошено підозри у скоєнні злочину чотирьом особам.

З метою відшкодування збитків, завданих бюджету держави, накладено арешт на рухоме та не рухоме майно підозрюваних на загальну суму близько 3 млн. грн.

У даний час кримінальне провадження з обвинувальним актом стосовно службових осіб та їх посібників, які сприяли в ухиленні від сплати податків, направлено до суду.

Санкцією  ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України визначено штраф від 15 тисяч до 25 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області судитимуть керівника та головбуха держпідприємства за ухилення від сплати 18 млн. грн. податку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі