Політика

У Житомирі стартували екскурсії визначними та історичними місцями для школярів

7 May 2015, 09:06

Екскурсію історичними та пам’ятними місцями Житомира для школярів влаштувало 6 травня громадське об’єднання  “Самопоміч”. Волонтер житомирської “Самопомочі” Ольга Ковтуненко каже: такі екскурсії планують провести для всіх шкіл Житомира.

“Ми плануємо охопити максимальну кількість шкіл до кінця навчального року, сьогодні такий захід проведено вперше, тому усі бажаючі можуть звернутись, як я вже сказала, через громадське об’єднання “Самопоміч”. Екскурсії будуть плануватись не менше ніж раз на тиждень, але якщо будуть бажаючі, ми будемо доставляти в графік без проблем”, - каже Ольга Ковтуненко.

Волонтер переконана: для того, щоб змінити щось в державі, потрібно знати власну історію і розпочинати потрібно з історії рідного міста. 

“Ідея з’явилась недаремно, оскільки надавати можливість дізнатися учням, просто дітям, можливо, навіть студентам і дорослим людям про власне місто - це абсолютно нормально. Оскільки ми маємо починати з себе, ми маємо починати з місця, де ми народились, ми маємо починати з історії власної сім’ї, і лише потім говорити про реконструкцію нашої країни. Про її вади, недоліки і бажання щось змінити”, - розповідає Ольга Ковтуненко.

Школярі з 17-ї школи, які першими потрапили на екскурсію, розповідають - будуть радити знайомим та друзям ходити на такі заходи.

Окрім екскурсій по місту, громадське об’єднання “Самопоміч” проводить курси пожежної безпеки для учнів молодшого шкільного віку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі