Політика

У житомирському парку «Самопоміч» влаштувала тематичне кіно просто неба

10 May 2015, 13:27

Ввечері 9 травня до Дня перемоги над нацизмом у Європі у житомирському парку відпочинку громадське об’єднання «Самопоміч» організувало кіноперегляд просто неба. Перед початком сеансу кожен бажаючий міг ознайомитися із фотовиставкою «Минуле і сьогодення», що проходила поблизу арки, де були зображені фотофакти Другої світової війни та нинішньої війни на сході України. Лунали українські пісні патріотичного характеру.

На захід прийшли люди різного віку, аби весняного вечора спільно подивитися культовий фільм «В бой идут одни старики». Варто нагадати, що цю стрічку знімали на українській кіностудії імені Олександра Довженка, а головну роль зіграв український актор Леонід Биков. Житомиряни плескали у долоні, коли чули близькі до серця фрази. Особливі емоції викликав діалог: «Как же вы не заметили, вы над моей Украиной дрались». – «А как тут заметить?» – «Э, нет, земля зеленее, воздух голубее, небо голубе». Волонтери ГО «Самопоміч» пригощали гарячим чаєм. Молодь, яка прийшла на фільм, також допомагала волонтерам у цій справі.

«У цьому фільмі знімався актор Володимир Талашко, який родом з Донбасу. Днями прочитала інтерв’ю і хочу процитувати його слова: «Ніхто не очікував, що війна почнеться з цього боку, тому сьогодні потрібно чесно сказати, що це просто вторгнення імперських амбіцій Кремля». Для нашого краю нині тема війни особливо болюча, адже всі військові бригади – 26-та, 30-та, 95-та – беруть активну участь в захисті країни від агресора та терористів. Саме такі заходи, як сьогоднішній, об’єднують людей і нагадують про головні цінності, зокрема, любов до України», - сказала лідер ГО «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж.

Проект ГО «Самопоміч» кіноперегляду просто неба триватиме і надалі. Слідкуйте за анонсами на сторінках у соцмережах https://www.facebook.com/SamopomichZhytomyr , https://vk.com/samopomichzhitomir, а також запитуйте за номером телефону – (0412) 47-03-01.

Прес-служба ГО «Самопоміч» у Житомирі 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі