Влада

Активісти вимагають, аби новопризначений начальник житомирського УМВС написав рапорт про звільнення

12 May 2015, 19:21

 Кілька десятків громадських активістів Житомира зібралися ввечері 12 травня біля приміщення УМВС України в Житомирській області, аби виказати своє невдоволення процедурою призначення нового начальника міліції.

«Таке призначення, яке не узгоджене ні з владою, не пройшло громадські слухання, воно нагадує вхід з чорного входу, але ті часи вже закінчилися. Тому сьогодні зібралися люди, на плечах яких сьогодні тримається волонтерський рух, які пройшли майдан і мають повне моральне право вимагати прозорого призначення і цього керівника, і інших керівників ключових відомств, які знаходяться на території Житомирської області», - пояснив причини акції голова громадської ради при Житомирській ОДА Володимир Стельмах.

«Це старі методи, які не змінилися. Свого часу Фокіна так привели сюди. Але тоді хоча б поставили до відома обласне керівництво, а тут тихесенько. Якщо чесно, я бачу тут руку однієї людини - це Чоботар. Поки ця людина є першим заступником у Авакова і займається кадрами, це буде продовжуватися», - зазначив голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Активісти поставили вимогу: новопризначений начальник мусить написати рапорт про відставку і пройти громадські слухання.

«Повинно бути обговорення з громадою і мінімум 3-4 кандидата, а не цілеспрямовано Іванов, Петров чи Сидоров. Ми проти цього полковника нічого не маємо, але якщо ви обіцяли, то давайте дотримуватись таких вимог», - вважає активіст ВО «Майдан» Віктор Джигирей.

До людей вийшов новопризначений начальник УМВС України у Житомирській області Валерій Рудик. Він попросив вибачення за призначення без проведення громадських слухань і пообіцяв доповісти позицію активістів своєму керівництву.

«Я з повагою ставлюсь до кожного з вас, розумію ваше невдоволення, я її доповів і зараз буду їхати у Київ і ще раз доповідати цю ситуацію керівництву», - сказав начальник УМВС.

Валерій Рудик зазначив, що вже завтра вранці готовий зустрітися з активістами. Представники громадських організацій запевнили, що 13 травня о 9 ранку знову прийдуть до міліції, аби вимагати виконання своїх вимог.

Нагадаємо, Валерія Рудика 12 травня представили колективу УМВС в Житомирській області, до цього він працював на посаді першого заступника начальника Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі