Місто

Житомиряни відзначають День Європи

16 May 2015, 14:35

 16 травня житомиряни відзначають День Європи – свято миру і єдності в країнах Європейського союзу та Ради Європи. Відповідно до указу Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року, дане свято відзначається в третю суботу травня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Загальноміське відзначення Дня Європи розпочалося конкурсом ідей молодіжних проектів, який проходить в приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ольжича. Даний захід спрямований на розширення можливостей місцевої молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання. Молоді активісти, які долучилися  до участі в хакатоні, повинні розробити проекти для вирішення проблем свого міста. Один проект, який в кінці заходу, шляхом голосування всіх учасників набере найбільшу кількість голосів, буде інформаційно підтриманий Представництвом ЄС та місцевою владою», - йдеться у повідомленні.

Житомиряни також можуть долучитися до панельної дискусії «Що Україна і Житомир можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?» за участю представників  Посольства Латвійської Республіки в Україні,  керівництва м. Житомира, експертів та громадських діячів, яка проходить на майдані імені С.П. Корольова.

У програмі заходу майстер-класи з англійської мови, спортивний вело-квест, виставка фотографій, європейський боді-арт, поетична площа та вечірнє кіно.

Вечірні заходи на майдані Корольова:

Фото-сесія з 14.00 до 17.30 години

Кількість учасників: всі бажаючі

Додатково: кожен, хто сфотографувався на телефон може поширити фото з хештегом: #ЄС та #EUinUA – потім можна визначити переможця – найкреативніше фото та подарувати символічний приз.

Європейський боді-арт з 14.00 до 17.30 години

Поетична площа з 16.00 до 20.30 години

Вірші + музика+виступ гуртів

Вечірнє кіно з 20.30 до 21.30 години

 

 

 Фото з сайту міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі