Влада

Думки керівника про об’єднання двох великих департаментів Житомирської ОДА

19 May 2015, 13:31

У Житомирській ОДА активно готуються до реорганізації та скорочення працівників. Причина – намагання раціонально використовувати бюджетні кошти у зв’язку зі зменшенням фонду оплати праці працівників і видатків на утримання структурних підрозділів та з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів, у Житомирській облдержадміністрації мають удосконалити та оптимізувати структуру.

Розпорядження про утворення нових структурних підрозділів обласної державної адміністрації губернатор Сергій Машковський підписав 9 квітня 2015 року.

В оновленій структурі ОДА вирішили залишити лише чотири департаменти: фінансів; економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва; містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства; праці та соціального захисту населення. Також з’явиться новий підрозділ – відділ внутрішнього аудиту.

Думку про об’єднання двох департаментів, а саме – містобудування, архітектури та будівництва й житлово-комунального господарства Житомир.info вирішив дізнатися у директора департаменту ЖКГ Геннадія Забродського.

«Нас об’єднують з департаментом капітального будівництва. 29 квітня, мене, керівника департаменту, та заступників попередили про вивільнення, але не запропонували поки нам ніяких посад. Мабуть це зв’язано з тим, що не затверджений ще штатний розпис. Це раз. І друге, я думаю, що, коли буде затверджений штатний розпис, тоді буде вирішуватися питання щодо запропонованих посад. Проте, на моє глибоке переконання, штатний розпис повинна формувати людина, якій буде запропоновано цю посаду», - сказав Геннадій Забродський.

Посадовець охарактеризував структуру майбутнього злиття департаментів.

«За моїм переконанням, це має бути директор департаменту, перший заступник, керівник одного управління, який буде займатися будівництвом, архітектурою, і другий – заступник-начальник управління, який буде займатися житлово-комунальними питаннями. Там, де у нас пересікаються послуги, наприклад: юридичні, бухгалтерія, відділ кадрів – це спільні люди, а далі спеціалісти. Спеціаліст по ліцензуванню тепло водопостачаних підприємств - він ніякого відношення немає до будівництва, чи спеціаліст по веденню гуртожитків, житла, твердих, побутових відходів – також не має відношення до будівництва. Я так розумію, що це будуть окремі відділи, які на сьогодні є в департаменті, і вони будуть працювати в повному складі», - розповів Забродський.

Він також зазначив, що у департаменті зараз є багато завдань.

«Сьогодні нам ідуть виклики щодо економного споживання природного газу, і саме тому ми маємо займатися енергонезалежністю житлово-комунальної галузі. На сьогодні будуть великі виклики по реформуванню житлового фонду, і це буде чуть не в примусовому порядку з липня 2015 року», - резюмував директор департаменту житлово-комунального господарства Житомирської ОДА.

У розпорядженні Житомир.info є копія листа на адресу губернатора Сергія Машковського про доцільність збереження департаменту житлово-комунального-господарства у структурі Житомирської обласної державної адміністрації, у такому вигляді, в якому він функціонує на сьогоднішній час.

«При об’єднанні двох департаментів, в кінцевому результаті через короткий час це приведе до чергового роз’єднання, але з негативними наслідками і серйозними державними бюджетними затратами. Підтвердженням цієї думки може стати той факт, що Мінбуд та МінЖКГ декілька разів об’єднувалися і роз’єднувалися тільки за декілька останніх років і кожен раз все розпочиналося зпочатку», - йдеться у листі.

Штатна чисельність департаменту ЖКГ– 28 одиниць, зараз фактично працює – 23 чоловіки. Після скорочення та об’єднання має залишитися 20 працівників департаменту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі