Політика

Нардеп від Житомирської області разом з колегами вимагає звільнити міністра агрополітики

19 May 2015, 14:48

 Нардеп-мажоритарник від Житомирської області Віктор Развадовський є співавтором постанови Верховної Ради про звільнення міністра агрополітики Олексія Павленка.

Проект постанови «Про звільнення Павленка О. М. з посади Міністра аграрної політики та продовольства України» зареєстрований у Верховній Раді 15 травня.

«Необхідність звільнення Павленка О.М. з посади Міністра аграрної політики та продовольства України обґрунтовується невідповідністю його діяльності змісту і спрямованості діяльності української держави та її владних інституцій.

Бездіяльність Павленка О.М. на посаді Міністра аграрної політики та продовольства України призвела до відсутності державної підтримки сільськогосподарського виробництва, що негативно позначилось на його розвитку в цілому. Особливо це помітно на прикладі галузі тваринництва де склались негативні тенденції з виплатами:

- спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби;

- часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів молочного, м’ясного та комбінованого  напрямку продуктивності;

- відсоткової ставки за кредитами, залучення на будівництво і реконструкцію тваринницьких ферм і комплексів, вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств по виробництву комбікормів.

Внаслідок цього, в ряді районів поголів’я великої рогатої худоби зменшилось за останній період втричі», - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

Народні депутати також звинувачують міністра у відсутності механізму впливу держави на формування ціни на молоко переробними підприємствами та фізичним особам; відсутності кроків по вирішенню питання спрощеного порядку надання в оренду суб’єктам господарювання земель державної власності, неврегульованості питання «відумерлої спадщини».

«У зв’язку з повною відсутністю контролю з боку міністерства аграрної політики та продовольства України за великими підприємствами-переробниками на селі припинено виплати за угодами про соціально-економічну співпрацю, впровадження соціальних програм по відновленню інфраструктури. Орендатори землі взагалі не переймаються проблематикою територій, на яких вони працюють, виключно переймаючись надприбутками. В умовах проведення адміністративної реформи та скорочення сільських рад, закриття залізничних та автобусних маршрутів, жахливого стану доріг, скорочення ФАПів та амбулаторій, закриття шкіл та дитячих садків сільське населення поставлено в жахливі умови та знаходиться на межі виживання», - зазначається у у пояснювальній записці.

Крім Развадовського, який входить до депутатської групи «Воля народу», співавторами проекту постанови є також його «одногрупники» Ігор Єремеєв, Андрій Деркач, Володимир Бандуров, Ігор Молоток, член депутатської групи «Відродження» Віталій Барвіненко та депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі