Місто

Житомирський випускник, який отримав 200 балів на ЗНО, розповів про свої плани на майбутнє

20 May 2015, 12:05

Набрати двісті балів на зовнішньо-незалежному оцінюванні з української мови це - напевно, мрія кожного абітурієнта. Цьогоріч максимальну кількість балів в Україні за тестування на поглиблений рівень отримали 15 школярів. Одним із них є випускник гуманітарної гімназії №23 Микола Побережний. Хлопець розповідає :сумлінно готувався до тестування.

«Для мене неясностей було дуже мало в українській мові та літературі, тому я, в принципі, розраховував на пристойний результат, ну, але все таки бачити цифру 200 у себе там на веб-сторінці - це неочікувано і дуже радісно. Це особливо, дійсно», - розповідає Микола Побережний.

Юнак переконаний - головний секрет його успіху - це наполеглива та системна підготовка.

«Для мене тести були легкі цьогорічні, але знову ж таки - потрібна професійна праця, система. Тобто, ти не прийшов одного разу, вивчив щось, а на наступний день ти вже десь пішов погуляти, ні. Це має бути кожен день мінімум по годині навчання», - переконаний Микола Побережний.

Микола розповідає - збирається вступати до медичного ВУЗу.

«Взагалі я вступаю в медичний університет, тому мені поглиблений рівень не потрібен. Я не знаю, яким я хочу стати лікарем. Взагалі, як на мене, то краще б я вступив десь на біологічний факультет і пішов би по науковій стежині, але явно що не в Україні. Навчання має відбуватись не в Україні, тому що забезпечення немає ні матеріального, ні фінансового, ні технічного, навіть і підручників особливо як таких немає», - каже юнак.

Вчителька Миколи Побережного розповідає - під час підготовки до тестування хлопець не просто “зубрив” матеріал, а завжди намагався досконально розібратись у завданні.

«Це дитина, з якою приємно було працювати, з якою приємно було шукати ці неоднозначні відповіді, з яким приємно було інтерпритувати ці відповіді, з ним приємно сперечатись, з ним приємно змагатись. Ну, і явно, що в деяких питаннях мені доводилось його і переконувати іноді. Тому що він мені завжди говорив: а чого так? Ні, Валентино Ананіївно, має бути тільки ось отак. Давайте будемо мислити. Давай, кажу, будемо разом мислити і подивимось - має бути так, а чи не інакше», - каже заступник директора гімназії з науково-методичної роботи Валентина Гуменюк.

Вчителька Миколи Побережного переконана - юнак не осоромить ані рідню гімназію, ані своїх викладачів, і вступить до найбільш престижного ВУЗу України. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі