Суспільство

Боєць 30-ї бригади, який залишився без руки, не може отримати житло у райцентрі Житомирської області

20 May 2015, 13:02

У невеличкому селі Колодянка Новоград-Волинського району Житомирської області разом з дружиною та двома дітьми живе демобілізований військовослужбовець 30-ї механізованої бригади Сергій Гордійчук.

4 серпня 2014 року чоловік отримав поранення під Маринівкою Донецької області та втратив ліву руку.

Село, у якому проживає Сергій, не газифіковане, і тому щороку учасник АТО займався заготівлею дров для пічного опалення будинку. Після ампутації – це стало неможливим. Тому у січні 2015 року військовослужбовець звернувся до Новоград-Волинської районної адміністрації з проханням поставити на чергу чи допомогти у придбанні житла в райцентрі. Дружина Сергія Гордійчука, Катерина, розповіла Житомир.info, що у владних кабінетах їм одразу повідомили про те, що результату від їх звернень не буде.

«У районну адміністрацію ми прийшли в січні цього року за консультацією, але там нам одразу сказали, що таким питанням зараз ніхто не займається через те, що немає коштів, і порадили ставати на чергу за місцем проживання, тобто у селі. Але ви ж самі розумієте, село у нас не газифіковане, в будинку – пічне опалення і чоловік не може однією рукою колоти дрова», - розповіла дружина військового.

Родина Гордійчуків хотіла б отримати квартиру в Новограді-Волинському, але не й проти житла в іншому газифікованому селі.

«Бажано було б отримати квартиру в райцентрі, але якщо поблизу буде газифіковане село – ми також не проти. Головне, аби там були належні умови для проживання, лікарня та під’їзд в райцентр», - сказала Катерина.

У спілкуванні з журналістом Житомир.info нинішній голова Новоград-Волинської райдержадміністрації Володимир Михнюк, який Указом Президента України був призначений на посаду керівника РДА 25 березня 2015 року, розповів, що про ситуацію Сергія Гордійчука знає, проте допомогти їм із житлом у місті не може.

«У нашій РДА немає житлового фонду, і коштів на придбання квартири також немає. Якби було, то ми б із задоволенням їх виділили. Житловий фонд є у міста. У мене вже є декілька скарг від учасників АТО про відмову міста ставити їх на чергу, але що ми можемо зробити. Сергію Гордійчуку й іншим демобілізованим ми допомагаємо по мірі можливості. Я особисто виїжджаю в села для того, аби поспілкуватися з військовими та їх родинами. Наразі ми опрацьовуємо питання стосовно придбання протезу для Сергія та ще одного хлопця, якому ампутували ногу», - повідомив голова Новоград-Волинської РДА Володимир Михнюк.

Проте дружина військового не втрачає віри у те, що питання із придбанням житла у них вирішиться найближчим часом та каже, що і надалі буде звертатися до керівників району та області за допомогою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі