Політика

«Народний фронт» вимагає терміново прийняти законопроект, який продовжить термін для розкриття кінцевих бенефіціарів

21 May 2015, 10:46

Відтермінувати на 4 місяці дату подачі до відділів реєстрації інформації про кінцевих вигодоодержувачів планують депутати Верховної Ради. Після численних скарг від підприємців на те, що термін для розкриття бенефіціарів дуже малий, депутати вирішили його продовжити.

Ряд депутатів від коаліції зареєстрували у Раді законопроект №2896, який планують проголосувати сьогодні. Законопроект розробляли спільно із експертами. У порядок денний сесії його внесли саме за ініціативи депутатів від «Народного фронту», представників групи «За Житомирщину».

Відповідно до цього законопроекту відтерміновується подача документів про кінцевих вигодоодержувачів (тих, хто володіє 30% і більше у підприємстві) на чотири місяці. Також цим законопроектом передбачена можливість зареєстрованим фізичним особам-підприємцям не подавати відомостей про бенефіціарів.

«До нас звертались підприємці, які не встигають подати реєстратору відомості про бенефіціарів. Ми у свою чергу зареєстрували законопроект, який відтермінує дату подачі інформації на 4 місяці. Справді, термін для подачі документів був досить малим. Маю надію, що цей законопроект проголосують сьогодні, і підприємці не будуть стояти весь день у чергах біля реєстратора», - коментує депутат від «Народного фронту» Вадим Кривенко.

Нагадаємо, що 25 листопада 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів», відповідно до якого юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, повинні упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом подати державному реєстратору відомості про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера).

«Станом на 01 січня 2015 року кількість зареєстрованих не припинених юридичних осіб становила 1 082 216, державний реєстратор протягом робочого дня опрацьовує близько 50 пакетів документів, кінцевий термін подання відомостей про вигодоодержувача спливає 25 травня 2015 року, таким чином більшість юридичних осіб не зможе вчасно подати необхідні відомості. Неподання або невчасне подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) призведе до накладання штрафів у розмірі від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - пояснюють розробники законопроекту.

Прес-служба «Народного фронту»

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі