Суспільство

Житомирянка Олена Москальова відсвяткувала 100-річний ювілей

22 May 2015, 10:21

У Житомирі колишній викладачці музичної школи ім. Святослава Ріхтера Олені Москальовій, 21 травня виповнилося 100 років.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

З ювілеєм жінку прийшли привітати представники міської влади та колектив музичної школи №2 імені С. Ріхтера.

«Для мене велика честь вітати Вас, Олено Адамівно, зі сторіччям від дня народження. Це прекрасна нагода висловити Вам подяку за багатолітню віддану працю, за любов до життя, за Вашу мудрість. Вам, людині старшого покоління, випала нелегка доля, багато Вам довелось побачити і пережити за Ваше довге життя. Ваш багатий життєвий досвід і запас енергії викликають щиру повагу», - сказала в.о. міського голови Любов Цимбалюк.

Ювілярка розповіла про те, що сама не знає, як дожила до сторіччя.

«Сама не знаю, як дожила до ста років. Пережила революцію, колективізацію, голодомор, війну. Були сумні та хороші часи. У будь-якому разі я ні про що не жалкую», – сказала Олена Адамівна.

Іменинниця подякувала гостям за увагу та побажала миру й процвітання Україні, щастя та добробуту українському народові

Довідка: Олена Адамівна Москальова народилася 21 травня 1915 року у місті Харкові. Закінчила трудову семирічну школу. 2 роки навчалася в Індустріальному технікумі, після закриття якого перейшла до Житомирського державного сільськогосподарського інституту. Закінчивши у 1937 році інститут, Олена Адамівна залишилася працювати у стінах вишу на посаді старшого лаборанта кафедри селекції. Під час війни знаходилася на окупованій території, була вивезена в Німеччину. У післявоєнні часи, закінчивши бухгалтерські курси, працювала на посаді викладача та старшого бухгалтера Житомирської бухгалтерської школи, де працювала до виходу на пенсію у 1970 році. Має статус учасника війни та ветерана праці. Чоловік ювілярки Семен Миколайович Москальов, з яким вона прожила у шлюбі 54 роки,  був дядьком відомого піаніста Святослава Ріхтера (батьки Семена Миколайовича та Анни Павлівни (матері піаніста) були рідними братами).

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі