Події

У міліції пообіцяли перевірити усі факти, озвучені активістами щодо ситуації в Ємільчинському районі

22 May 2015, 10:35

21 травня в обласному управлінні міліції відбулася зустріч начальника УМВС в Житомирській області Валерія Рудика з активістами громадських організацій, на якій були озвучені факти протиправних дій правоохоронців. За кожним із названих випадків призначено перевірки.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Керівник обласного управління МВС повідомив, що розслідування подій, що сталися у грудні 2014 року в Ємільчинському районі за участі волонтера, перебуває під його  особливим контролем. Матеріали кримінального провадження передані до слідчого управління УМВС області для проведення подальших процесуальних дій відповідно до чинного законодавства.

Водночас у прес-службі повідомляють, що жодних підстав для звинувачень в упередженості досудового розслідування вказаного факту немає.

«Усі озвучені активістами факти протиправних дій, у тому числі з боку працівників Ємільчинського РВ УМВС, нині ретельно перевіряються. Матеріали службових розслідувань будуть передані до прокуратури для прийняття відповідних рішень», - пообіцяли в міліції.

Як повідомляв Житомир.info, «Народний тил» заявив, що 17 травня починається страйк протесту через дії житомирської міліції, яка розслідує інцидент з волонтером цієї організації в смт Ємільчине Житомирської області. 18 травня прес-служба УМВД повідомила, що справа знаходиться на особливому контролі керівництва управління.

Зранку 21 травня київські волонтери та активісти приїхали у райцентр Ємільчине, де змусили полковника міліції зняти погони. Після цього вони приїхали до Житомира, щоб поспілкуватися з начальником обласного управління міліції та дізнатися про розслідування побиття волонтера ГО «Народний тил» Михайла Бакалюка. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі