Суспільство

Житомирським рибалкам повідомили про закінчення заборони рибальства на час нересту

22 May 2015, 15:46

З 21 травня закінчилася заборона на рибальство на час ходу риби на нерест і на період відкладення ікрина річках та їх притоках.

Про це повідомляє сайт управління рибохорони у Житомирській області.

З 11 червня буде дозволено рибалити на водосховищах та ставках, з 01 липня - у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів (в межах діяльності управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області).

Проте закінчення весняно-літньої заборони не означає вседозволеність, - наголошують рибінспектори. Стосовно користувачів, які здійснюють штучне розведення, вирощування біоресурсів та їх використання, то вони повинні отримати в органах рибоохорони дозвіл і зареєструвати талони на вилов водних біоресурсів.

Рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, і т. д.

Любительський та спортивний лов риби у літній період дозволяється на водоймах загального користування з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом. Вилов на одну особу не повинен перевищувати 3 кг риби та 30 штук раків у водоймах загального користування. Штраф за перевищення лімітів та нормативів використання природних ресурсів становить від 51 до 306 грн. (ст. 912 КУпАП).

З метою збереження біорізноманіття водойм, недопущення зникнення видів риб, рибалкам забороняється лов риби і водних безхребетних, менших за такі розміри: короп – 25 см, лин – 20 см, лящ – 32см, судак – 42 см, товстолоб – 40 см, щука – 35 см, рак – 10 см.

Як повідомляє сайт управління рибохорони, днями у с. Дениші Житомирського району було виявлено 2 правопорушника, які ловили рибу забороненим знаряддям лову - риболовними сітками, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів (на фото).

Чоловіки виловили 20 кг риби: 77 лящів, 3 окуня, 1 щуку, 6 линів, 1 йоржа, 1 плітку та 1 карася. Сума завданої правопорушниками шкоди водним біоресурсам становить 14 тис. 314 грн.

Матеріали справи будуть передані до суду для притягнення до адміністративної відповідальності та стягнення відшкодування шкоди заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, - повідомляють у рибінспекції.

Як повідомляв Житомир.info, заборона на лов риби та раків діяла з 1 квітня. 

Фото з сайту управління рибохорони у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі