Місто

Після року служби в АТО бійці аеромобільно-десантного батальйону 95-ї бригади повернулися в Житомир

22 May 2015, 18:27

 22 травня з прапорами, квітами і повітряними кулями житомиряни зустріли легендарних бійців 95-ї бригади. Кількасот бійців 1-го аеромобільно-десантного батальйону повернулися із зони АТО на ротацію. На передовій їх замінили побратими. Зустріти героїв, які пройшли горнило війни, прийшли близько сотні родичів та житомирян.

«Чекали більше року. Чекаємо чоловіка, тата нашого. Дуже сумували за ним, нарешті дочекалися. Два дні тому тільки дізналися, що будуть їхати. Ці два дні йшли як вічність для нас. Дуже довго», - каже дружина військовослужбовця Аліна Нікітіна.

Колона з десантниками прибуває по обіді. Більше року бійці 1-го аеромобільно-десантного батальйону виконували завдання на передовій. Одразу спішать обійняти рідних і дивуються, як виросли діти. 

«Діти виросли. Я донечку бачив тільки раз за рік і два місяці», - каже десантник Владислав Сербутовський.

«Нарешті дочекалися і сподіваємось, що більше ми його туди не відпустимо. Що поки він буде вдома, війна закінчиться і він більше туди не поїде», - каже його дружина Тетяна.

За рік війни на Сході, куди десантники вирушили з першою хвилею мобілізації, вони побували у найгарячіших точках і провели найдовший рейд у військовій історії світу.

«Завдання, які нам ставило наше вище командування, такі і виконували. Це десантно-штурмові дії, також рейди різні. Ми здійснили рейд, який увійшов в історію. Попереду короткочасна відпустка, а далі злагодження батальйону і далі, звичайно ж, на Схід. Я думаю, всі готові будуть повернутися туди, тому що там наші хлопці і ми своїх не кидаємо», - каже командир протитанкового взводу 1-го аеромобільно-десантного батальйону Іван Свіржевський.

Фоторепортаж про зустрічали бійців 1-го батальйону дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі