Місто

Майже опівночі сотні житомирян навколішки зустрічали загиблого військового, якого рідні розшукували 9 місяців

23 May 2015, 10:39

Сотні житомирян зібрались ввечері 22 травня на Київському шосе на в’їзді в Житомир, аби зустріти загиблого танкіста Артема Абрамовича, який загинув близько 9-ти місяців тому в зоні АТО. Люди принесли з собою квіти, лампадки та українську символіку, кажуть: прийшли, щоб віддати шану загиблому військовослужбовцю та підтримати родину у складний час.

«Напевно, віддати останню шану цій людині, яка загинула захищаючи нашу Батьківщину, нашу країну. І, напевно, материнське співчуття його мамі. Саме внутрішнє почуття привело мене сюди. Я займаюся волонтерством, в міру своїх можливостей допомагаю хлопцям нашим, і я порахувала, що просто зобов'язана бути тут», - розказала житомирянка Лілія Мельник.

«Сьогодні зустрічаємо ще одного героя, його звати Артем. Я мало про нього знаю, але вирішила прийти і взяти участь у зустрічі героя, тому що його шукали дуже багато місяців його батьки, рідні, друзі. Знайшли вже загиблим і хочеться підтримати людей, які відчувають горе за загиблим. Ви бачите, прийшло багато житомирян, це кращі житомиряни, які хочуть розділити горе. Це горе, але через горе ми віримо у перемогу», - розповіла житомирянка Олена Заграфова.

Близько 23-ї години автомобіль з прахом Артема прибув до Житомира. Люди навколішки зустріли загиблого героя гасла «Герої не вмирають!».

Прощання з українським військовослужбовцем Артемом Абрамовичем відбудеться у суботу, 23 травня, в Будинку офіцерів, початок об 11.00, поховають героя на Смолянському військовому кладовищі (орієнтовно о 14.00).

Відеосюжет з церемонії прощання з Артемом Абрамовичем дивіться тут.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі